-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rūta Janutienė Lietuvos turtuoliams pasiruošusi užduoti daug nemalonių klausimų

Aštrumu garsėjanti žurnalistė R. Janutienė (45) TV3 eteryje debiutavo kaip gyvenimo būdo laidos „Vasara pagal Rūtą“ vedėja ir kūrėja. Moteris sako, kad šiame projekte pašnekovams ketina užduoti nepatogių klausimų, kurių kiti kolegos vengia.
Rūta Janutienė
Rūta Janutienė / TV3 archyvo nuotr.

Rūta, kaip sugalvojote kurti gyvenimo būdo laidą?

Idėja, žinoma, kilo man. Visada žiūriu gyvenimo būdo laidas, nes jose dažnai rodomi mano pašnekovai (politikai, valstybės pareigūnai – aut. past.). Tačiau jie visuomet pristatomi itin gražiai ir pakiliai. Jie kalba daug ir išsamiai, bet, paprastai, iš žurnalistų neišgirsta nepatogių klausimų. O aš pasiryžusi juos užduoti.

Jūsų būsimi pašnekovai turi baimintis, kad jiems užduosite tokių klausimų, kurių jie nenori girdėti?

Ne, pašnekovai neturėtų baimintis. Mūsų laidoje jų bus labai įvairių. Kol kas visi geranoriškai sutinka mus įsileisti – randame bendrą kalbą.

Išgirdusi apie Jūsų kuriamą projektą, parlamentarė Agnė Zuokienė socialiniame tinkle  „Facebook“ paskelbė, kad mielai Jus įsileis į namus ir papasakos apie šeimos finansinius reikalus, jei tik Jūs jai išklosite apie savuosius. Kaip reagavote į tokį pasiūlymą?

Aš jai viską galiu papasakoti. Tačiau manęs A. Zuokienė nedomina. Man rūpi sužinoti apie jos vyrą Artūrą. Neseniai ponia A. Zuokienė mane labai nuvylė: vieną dieną A. Zuokas kolegai pareiškė, kad pragyvena iš algos, o kitą dieną Agnė tai paneigė. Vadinasi, A. Zuokienė nelabai nusimano apie šeimos finansus... O A. Zuoką, kaip savo buvusį pavaldinį, mielai pakalbinčiau.

Kokį garsų Lietuvos žmogų norėtumėte paklibinti savo laidoje?

Labai daug ką, nes turime daug įdomių žmonių. Pavyzdžiui, neseniai nufilmavome puikią ir netikėtą laidą apie Aušrinę Mariją Povilionienę. Visi ją žino kaip garsią feministę, o mums pavyko išsiaiškinti, kad ji yra dar ir labai turtinga moteris. Buvome nustebinti, jog mano tamsta mokytoja ir dėstytoja tyliai turi sukaupusi milijonus... Manau, turėti turto nėra blogai. Svarbiausia – kaip jis įgytas!

Ar savo gyvenimo būdo laidoje norėtumėte pakalbinti prezidentę Dalią Grybauskaitę?

Be abejonės! Bet tai nei praktiškai, nei teoriškai neįmanoma. Kita vertus, apie savo finansinę padėtį prezidentė jau pasakojo. Viskas ten aišku. Mano supratimu, ponia Dalia yra griežta karjeros moteris – tokia buvo nuo pat savo darbo pradžios.

Jūsų naujo projekto „Vasara pagal Rūtą“ pavadinimas itin panašus į kolegės Rūtos Mikelkevičiūtės laidos „Valanda su Rūta“. Specialiai taip pavadinote laidą?

Mielasis, kai mano tėtis ir mama pavadino mane Rūta, anoji Rūta dar nebuvo gimusi (juokiasi). Kita vertus, visi kolegos ir žiūrovai mane visą laiką vardu vadino, todėl nenuostabu, kad jis atsirado ir naujos laidos pavadinime. Tiesa, siūliau kitokį pavadinimą, bet esamą išsirinko televizininkai... Jame užkoduota daug ironijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius