-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sausio mėnesį tarp porų kyla daugiausia konfliktų

Sutrumpėjusios dienos, šlykštus oras ir, žinoma, per šventes išleisti pinigai... Visiškai nenuostabu, kad daugeliui porų sausis yra vienas blogiausių mėnesių per metus.
Skyrybos
Skyrybos / 123rf.com

Britai šį mėnesį ginčijasi vidutiniškai 8 minutes per dieną ir net du trečdaliai porų metų pradžioje išvis išsiskiria, atskleidė neseniai atliktas tyrimas, kuris aprašomas dailymail.co.uk svetainėje.

Sausio mėnesį apnikęs liūdesys dažniausiai kyla dėl to, kad šį mėnesį žmonės itin daug laiko praleidžia namuose ir dėl to juos apima vadinamoji „uždarytojo karštinė“.

„Uždarytojo karštinė yra tikras fenomenas, kuris žmogų dažniausiai apima tamsiaisiais žiemos mėnesiais, ypatingai sausį. Dėl saulės šviesos trūkumo žmogų gali apimti depresija, prie to, žinoma, dar prisideda ir sporto ar mankštos trūkumas bei nuolatinis buvimas uždaroje patalpoje. Prie viso to dar pridėkite atsiradusį nuobodulį ar kokias nors finansines problemas ir turėsite puikų nuolatinių ginčų ar netgi skyrybų receptą“, – aiškina elgesio psichologė Donna Dawson.

Beveik tūkstančio britų apklausa atskleidė, kad ilgos valandos, praleistos namuose, yra bent 20 ginčų, kylančių per mėnesį, priežastis.

Daugiau nei du trečdaliai britų dėl noro dažniau būti namuose kaltino pablogėjusį orą, 65 proc. apklaustųjų tikino neišeinantys į lauką dėl pernelyg trumpai trunkančios dienos šviesos, o trečdalis respondentų aiškino po Kalėdų bandantys susiveržti diržus.

Būtent dėl to beveik pusė apklaustųjų sausio mėnesį kur kas rečiau susitikdavo ir su savo draugais, o trečdalis jų atitinkamai apleido ir savo giminaičius.

Sausio mėnesio liūdesys apniko 38 proc. maždaug 25 metų amžiaus Didžiosios Britanijos gyventojų, ir beveik pusė britų prisipažino, kad sausis buvo „labiausiai depresiją keliantis mėnesis per visus metus“.

Taip pat 59 procentams apklaustųjų sausį buvo labai sunku atsikelti iš lovos, o 38 proc. prisipažino per darbus net nematę dienos šviesos, mat dirbti tekdavo nuo ankstaus ryto iki vakaro, kuomet jau būdavo sutemę.

Net 65 proc. apklaustųjų sausio mėnesį nutraukė santykius, o 7 proc. netgi prisipažino, kad išsiskyrė su savo pora vien dėl to, kad tą sau pažadėjo padaryti po Naujųjų metų.

„Prastas oras, tamsios naktys ir pinigų trūkumas dažniausiai reiškia, kad žmogus daugiau laiko praleidžia namuose ir dėl to santykiams gali iškilti nemenka grėsmė. Jeigu reguliariai sportuosite, dažniau susitiksite su savo draugais ar giminaičiais, jeigu net susirasite naujos veiklos, galbūt tuomet jausitės kur kas pakilesnės nuotaikos“, – pataria viena tyrimo autorių Jacky Brown.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius