Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Sidabriniai Dianos Rasimovičiūtės startai

Faktas – nemokam mes džiaugtis. Kai biatlonininkė Diana Rasimovičiūtė pavasarį laimėjo du Europos biatlono čempionato sidabro medalius, nekilo visuotinė euforija ir pirmuose laikraščių puslapiuose ji neatsidūrė. Vis dar buvo verkšlenančių, kad Vankuverio olimpiadoje „ji galėjo ir geriau pasirodyti“. Bet retai Lietuvoje būnanti Diana šito nesureikšmina, nes žino ir jaučia: metai jai buvo tiesiog fantastiški.
Diana Rasimovičiūtė
Diana Rasimovičiūtė

Kai po sočių pietų kavinėje padavėja jai dar atneša šokoladinį ledų kokteilį, pagavusi mano žvilgsnį, Diana tarsteli: „Vieną mėnesį per metus leidžiu sau mėgautis tuo, ko negaliu leisti kitus vienuolika.“ Diana sako, kad sunku apsiprasti su prabanga turėti tiek daug laiko. Didelė dalis jo, deja, ištirpo Norvegijoje, kur ji vyko bandyti slidžių.

Ką tai reiškia?

Važiuojame į gamyklą, kurioje jos gaminamos, renkamės, bandome. Slidės slidėms nelygu – skiriasi kokybė. Iš kokių trisdešimt porų atsirenkame geriausiai slystančias.

Pripratote prie drausmingo gyvenimo?

Toks jis jau seniai. Nuolatinės kelionės, treniruotės, varžybos.

Dažnai skambinate tėvams į Ignaliną?

Aš toks žmogus, kad apie viską reikia pasišnekėti. Su tėčiu, kuris pats dirba treneriu, todėl mane labai gerai supranta. Turiu gerą palaikymo komandą: seserį, brolį, draugų.

Gyvenate ir treniruojatės Latvijoje…

Tai mitas. Žiemą Cėsyse būnu nei kiek ne daugiau nei Ignalinoje – nuolat važinėjame į varžybas, stovyklas. O vasaras, teisybė, daugiausia praleidžiu Latvijoje. Bet juk ten nėra mano namai – tik biatlono trasos, šaudykla, viešbutis, begalinė ramybė aplinkui…

Plačiau skaitykite naujausiame žurnalo „Laima“ numeryje
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius