-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Simas Jasaitis ir Vaida Jasaitienė: skyrybos įvyko!

Pirmadienį teismas paskelbė sprendimą garsios poros – krepšininko S.Jasaičio ir tituluotos gražuolės Vaidos Klizaitės-Jasaitienės skyrybų byloje.
Vaidos ir Simo Jasaičių skyrybos vyko audringai.
Vaidos ir Simo Jasaičių skyrybos vyko audringai. / 15min.lt iliustracija

Ilgo skyrybų maratono dalyviai Simas ir Vaida Jasaičiai pasiekė finišą. Pirmadienį pačioje darbo dienos pabaigoje keletą metų garsios poros ištuokos bylą nagrinėjusiame Vilniaus miesto 1-ame apylinkės teisme pagaliau paskelbtas sprendimas: pora ištuokta. Tiesa, šis finišas gali būti tik tarpinis – šiandienį teisėjos Birutės Plikynienės verdiktą bylos šalys turi teisę skųsti aukštesnės instancijos teismui.

Viena judviejų šešiametį sūnų auginanti V.Jasaitienė skyrybų byloje buvo pareiškusi 2 mln. 943 tūkst. litų ieškinį.

Iki šios dienos, kai skelbiamas teismo sprendimas, teismas S.Jasaitį buvo įpareigojęs kiekvieną mėnesį vaiko išlaikymui mokėti daugiau nei 11 000 litų, o mažamečio motinai – 3 000.

Pagal teismo sprendimą, vaiko gyvenamoji vieta po skyrybų nustatyta su motina. Tėvas sūnui iki jo pilnametystės kas mėnesį įpareigotas mokėti po 4500 litų.

Teisėja ir S.Jasaičio, kuris šioje byloje buvo ieškovas, ir V.Jasaitienės (atsakovė buvo pateikusi priešieškinį), ieškinius patenkino iš dalies.

V.Jasaitienei, kuri po skyrybų pageidavo pasilikti šią pavardę, priteista įspūdinga piniginių lėšų suma: 2 145 942 litai. Taip pat atsakovei tenka prabangūs, 642 tūkst. litų vertės apartamentai sostinėje. Maža to, už šį butą ištuokta pora dar moka kredito įmokas bankui, Jasaičiai ir po skyrybų privalo solidariai dengti šią paskolą. Dar vienas Vaidai priteistas turtas – 150 tūkst. litų vertės visureigis Porsche Cayenne.

S.Jasaičiui teko kuklesnė šeimos pinigų dalis: 1 456 976 litai. Taip pat vyrui priteistas prabangus, bet jau senas ir dabar vos 12 000 litų vertas S klasės mersedesas (1997 metų laidos).

Ieškovas S.Jasaitis į biudžetą turės sumokėti 9 300 litų žyminio mokesčio, atsakovė V.Jasaitienė – net 30 000 litų. Išsituokusios poros nariai vienas kitam turės padengti ir teisinės pagalbos išlaidas – Vaidai buvusio vyro advokatai kainuos 3 500 litų, o Simui už tą patį teks pakloti 2 500 litų.

Jasaičius išskyrusi teisėja B.Plikynienė pažymėjo, kad ši santuoka, įregistruota 2003 m. lapkričio 7 d., iširo dėl abiejų sutuotinių kaltės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius