-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiųmetėje „Mados infekcijoje“ – ypatingas dėmesys vyrams

Kovo 24-26 dienomis 11 kartą vyksiantis festivalis „Mados infekcija“ skirs didelį dėmesį vyrams, teigia festivalio organizatoriai. Dar viena naujovė – šiemet festivalis vyks du kartus per metus – pasižvalgyti į naujausias kolekcijas bus siūloma ir lapkričio mėnesį.
Sandra Sraukaitė ir Renata Mikailionytė
Sandra Straukaitė ir Renata Mikailionytė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

1999 metais startavęs didžiausias mados festivalis „Mados infekcija“ šiemet vyks gimtuosiuose namuose  – Šiuolaikinio meno centre.

„Pernai festivalis buvo iškeliavęs į Nacionalinės dailės galeriją. Galime pasidžiaugti, kad šiemet pagaliau sugrįžome į savo namus, į Šiuolaikinio meno centrą. Mes jaučiame, kad čia – mūsų namai ir kur daugiau, jei ne Šiuolaikinio meno centre turėtų būti pristatyta šiuolaikinė mada“, – teigė festivalio prodiuserė Renata Mikailionytė.

Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Vitalis Čepkauskas, Giedrius Paulauskas
G.Paulauskas (kairėje), V.Čepkauskas ir A.Urbanavičiūtė 

Šiemet Lietuvos ir užsienio kūrėjai pristatys 21 drabužių kolekciją, iš kurių net keturios bus skirtos vyrams. Ta proga renginio organizatoriai ragina festivalio modelių atrankose nepabijoti pasirodyti vyrams.

Savo kolekcijas pristatys tokie dizaineriai kaip Giedrius Paulauskas, Agnė Kuzmickaitė,  Vitalis Čepkauskas, Kristina Kruopienytė,  Egidijus Sidaras, Dovilė Gudačiauskaitė, Giedrius Šarkauskas, Eglė Žiemytė, Diana Kuzmickaitė ir Aušra Urbanavičiūtė, Agnė Biskytė, Jurgita Januškevičiūtė – Žiugždienė, Laura Dailidėnienė bei Sandra Straukaitė.

Jubiliejinį, dešimtą kartą „Mados infekcijoje“ su savo kolekcija „Kantrybė ir sumaištis“ dalyvauja dizaineris V.Čepkauskas. D.Kuzmickaitė ir A.Urbanavičiūtė pristatys pasaulio pabaigos nuojautomis persmelktą kolekciją „2012“, o dizainerės A.Kuzmickaitės kolekcijoje – interpretacija vestuvinių suknelių tema – bus pateikiamas tiek ironiškas, tiek ir rimtas požiūris į vestuves.

Dizainerė E.Žiemytė savo kolekcijoje liks ištikima paltams, ją papildydama suknelėmis, palaidinėmis ir kelnėmis. E.Žiemytės teigimu, ši kolekcija bus nepretenzinga, šiek tiek bohemiška, skirta įžūliai, vidine laisve spinduliuojančiai moteriai.

Festivalyje pasirodys šeši svečiai iš užsienio šalių: Olandijos, Danijos, Ispanijos, Prancūzijos, Estijos ir Vokietijos. Olandai festivalyje pasirodys pirmą kartą. Juos atstovaus vyriškos mados kūrėjas Jeroen van Tuyl. Vyrišką kolekciją taip pat pristatys Lucile Puton iš Prancūzijos, kuri yra dirbusi su  legendiniu dizaineriu Alexanderiu McQueenu.

Ispanų dizainerė Txell Miras kuria individualistės moters įvaizdį ir nebijo eksperimentų, o Danijai atstovausianti Bibi Ghost vadinama anarchiste ir kontrastų meistre.

Mes jaučiame, kad čia – mūsų namai ir kur daugiau, jei ne Šiuolaikinio meno centre turėtų būti pristatyta šiuolaikinė mada.

Praėjusių metų rudenį pradedančiųjų dizainerių konkurse „Injekcija“ sėkmingai pasirodęs duetas iš Vokietijos Grosser Heinrich ir  estė Kristel Kuslapuuip pat pristatys savo kolekcijas „Mados infekcijoje“. „Injekcijoje“ sėkmingai pasirodė ir šiuo metu Londone gyvenanti Milda Čergelytė ir Italijoje besimokanti Marija Popadničenko – šioms kūrėjoms taip pat suteikta galimybė mados festivalio metu pristatyti savo kūrinius.

Norintys patekti į „Mados infekciją“ šį pavasarį bilietus gali įsigyti nuo vasario pradžios. Bilietus į  festivalį šiais metais platina „Bilietų pasaulis“. Į kiekvieną renginio vakarą perkamas atskiras bilietas, kainuojantis nuo 40 iki 100 litų, VIP bilietai pirmose eilėse – 200 litų.

Šiemet „Mados infekcija“ vyks du kartus per metus: festivalis žiūrovus sukvies ir rudenį, lapkričio 11-12 dienomis Šiuolaikinio meno centre, Vilniuje. Pasak R.Mikailionytės, šalyje daugėja profesionalių dizainerių, kurių kolekcijų pristatymai neišsitenka viename trijų dienų renginyje, todėl buvo nuspręsta jį rengti dukart per metus.

Papildomi renginiai:
 
Kovo 3 dieną 18 val. prekybos centre „Panorama“ įvyks projektas „Manekenų instaliacija“. Renginyje bus atidengta 14 pasaulyje pripažintos bendrovės „IDW“ gaminamų manekenų,  kuriuos prieš tai aprengs žinomi Lietuvos dizaineriai. Kiekvienas kūrėjas instaliacijai naudos prekybos centro parduotuvėse esančius rūbus ir aksesuarus.
 
Kovo 9 dieną 16 val. prekybos centre „Panorama“ įvyks vieša modelių atranka „Infekcijos kastingas“. Lankytojai galės stebėti, kaip dizaineriai atsirenka modelius kolekcijoms demonstruoti, o kai kurie gal susigundys dalyvauti ir patys.

Kovo 19 d. 13 -17 val. prekybos centre „Panorama“ šurmuliuos „Grožio infekcija" – renginio lankytojai iš arti pamatys, kaip atrodo festivalio užkulisiai; bus pristatomos šio pavasario makiažo tendencijos, demonstruojamos „Injekcijos“ konkurso kolekcijos.

Balandžio 2 d. 12 val. prekybos centre „Panorama“ – „Mados inventorizacija“, kurioje iš arti bus galima apžiūrėti „Mados infekcijoje“ pristatytas Lietuvos dizainerių kolekcijas, betarpiškai pabendrauti su jų kūrėjais ir įsigyti patikusį rūbą ar aksesuarą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius