-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Statkevičius jubiliejų minėjo ant podiumo

Antradienį Juozas Statkevičius pristatė savo jubiliejinę kolekciją bei naują autorinę knygą. Per vieną vakarą įvyko net du pristatymai: vienas skirtas smalsuoliams, įsigijusiems bilietus, kitas – tik dizainerio draugams.
Tikroji J.Statkevičiaus gimimo diena – spalio penkioliktoji.
Tikroji J.Statkevičiaus gimimo diena – spalio penkioliktoji. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Juodas koridorius ir apšviesti stendai su atverstais skirtingais naujos knygos „Žinau, ko jums reikia“ puslapiais. Praėjus tunelį – didžiulė balta erdvė ir ore tvyrantis J.Statkevičiaus autorinių kvepalų aromatas. Tokia tarsi paslaptį sauganti aplinka pasitiko kiekvieną atėjusį pasižiūrėti specialiai Juozo Statkevičiaus keturiasdešimtmečiui sukurtos kolekcijos.

Kontrastingos interjero spalvos pasirinktos ne atsitiktinai – jos vyravo ir dizainerio kūriniuose. Iš pradžių modeliai žingsniavo pasipuošę pilko audinio languotais sijonais ir švarkeliais bei suknelėmis. Kiek vėliau pilką spalvą keitė balta – šie modeliai sulaukė daugiausiai publikos aplodismentų. Dizaineris nepamiršo ir artėjančios žiemos – podiumu pražingsniavo keletas kailiniais pasidabinusių manekenių. Kailinius sekė griežtų formų baltų ir juodų spalvų deriniai. Didžioji dalis sijonų – siauri, o vyraujanti jų detalė – per visą sijono ilgį einantis užtrauktukas nugaroje.

Pasak J.Statkevičiaus, sukurti šią jubiliejinę kolekciją jam užtruko apie pusmetį. „Kai moki, ilgai netrunka“, – teigė jis.

Nemažai dėmesio J.Statkevičiaus kolekcijoje buvo skirta pastelinių spalvų, lengvo krentančio audinio, nėriniais puoštoms suknelėms. Kita kolekcijos dalis – iš žvynelių siūtos žvilgančios suknelės. Prie daugumos savo kūrinių dizaineris derino spindinčias detales – auskarus, apyrankes.

Kolekcijos pristatymą vainikavo antrą kartą ant podiumo pasirodžiusios visos 42 manekenės, vilkinčios vienodomis pilkomis suknelėmis. Manekenių buvo galiama išvysti įvairių – nuo labai gerai Lietuvoje pažįstamų veidų iki jaunų mergaičių. J.Statkevičiaus sukneles demonstravo ir žinomiausios šalies manekenės Aistė Jasaitytė, Meda Jonaitytė, Renata Mikailionytė.

Kadangi grindinys, kuriuo teko manekenėms eiti, buvo nelygus, o bateliai ypač aukšti, ne viena mergina tik per plauką išvengė griuvimo. Tiesa, be incidentų neapsieita. Vienas modelis pirmo pasirodymo metu išsisuko koją, tad per antrąjį „išėjimą“ apsiavė žemakulnius batus.

Pats dizaineris, pasipuošęs oranžiniais sportbačiais, pasirodė tik modeliams pademonstravus visus jo sukurtus šedevrus ir lydimas jaunosios nuometą dėvinčios manekenės.

„Šiąnakt miegojau tris valandas. Dabar jaučiu nervinę įtampą, o gerai jausiuosi ir atsipalaiduosiu kojas ištiesęs lovoje, kai viskas pasibaigs“, – prieš antrąjį kolekcijos pristatymą sakė J.Statkevičius. Dizaineris prisipažino, kad šis renginys – tai daugiau šventė draugams. „Man labiau patinka dovanoti, o ne duoti“, – teigė J.Statkevičius. Paklaustas, ar patenkintas savo darbo rezultatu dizaineris atsakė teigiamai. „Esu laimingas, kaip galima nesidžiaugti – juk ateis tiek mano draugų“, – sakė jis. Pasak J.Statkevičiaus, sukurti šią jubiliejinę kolekciją jam užtruko apie pusmetį. „Kai moki, ilgai netrunka“, – teigė jis.

J.Statkevičius pasakojo savo karjerą pradėjęs jau nuo ketverių metų. „Turėjau tetą, gyvenančią Amerikoje. Ji man žadėdavo atsiųsti rūbų, jei aš juos nupiešiu. Tad taip ir darydavau“, – apie pirmuosius eskizus kalbėjo J.Statkevičius. Dizaineris sakė dabar negalįs įsivaizduoti savęs dirbančio kitoje srityje.

Paklaustas apie lietuvių mados kultūrą, J.Statkevičius kritikos nepažėrė, tačiau ir nepagyrė lietuvaičių. „Turint gerų pavyzdžių, galima visus išmokyti rengtis stilingai“, – teigė jis. Anot dizainerio, net jeigu moteris neturi idealios modelio figūros, ji turėtų rengtis „nepaprastai“ ir pritaikyti apdarus sau, kad atrodytų puikiai.

Kalbėdamas apie savo naująją knygą, J.Statkevičius pabrėžė, kad tai – tarsi mados metraštis. „Fotosesijoms ne visada yra laiko, o čia galiu įamžinti savo kūrinius“, – sakė dizaineris. Jis taip pat atskleidė, kad specialiai knygos „Žinau, ko jums reikia“ fotosesijoms kai kurios jo kurtos suknelės buvo atsisiųsdintos iš jas nusipirkusių savininkių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius