Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Sveikas įdegis šią vasarą – be vargo

Jeigu norite mėgautis sveiku įdegiu, prasidėjus saulėtajam sezonui Lietuvoje, išklausykite kai kurių specialistų patarimų, pateiktų „The Telegraph“.
Pasirūpinkite, kad jūsų kūnas būtų sveikai ir gražiai įdegęs...
Pasirūpinkite, kad jūsų kūnas būtų sveikai ir gražiai įdegęs... / Photos.com

Planuokite savo dieną. Saulės apsaugos priemones naudokite apgalvotai. Jei ruošiatės ilgai būti saulėje, tuomet naudokite kremą su SPF. Jei saule mėgausitės tik eidami nuo autobuso iki darbo ir atgal namo, tuomet geriau neapkraukite savo odos.

Viskas paprasta. Laikykitės įprastos tvarkos – valykite, tonizuokite, drėkinkite. Jei jūs tai darysite du kartus per dieną, kiekvieną dieną, tuomet turėsite puikią odą. Kad jūsų veido oda neatrodytų riebi, palaukite 30 sekundžių, kol drėkinamasis kremas įsigers. Du ploni sluoksniai yra visada geriau nei vienas storas sluoksnis.

Būkite atsargi. Nėra tokio dalyko kaip saugus įdegis, tačiau jei norite įdegti, darykite tai lėtai. Jeigu įdegsite greitai, tuomet jūsų oda nudegs ir nusilups. O tai juk nėra gražu, tuomet geriau naudokite savaiminio įdegio kremą.

Jūs esate tas, ką valgote. Vasaros metu vartokite daugiau būtinų riebių rūgščių – valgykite daugiau salotų su alyvuogių aliejumi ar sezamo sėklų aliejumi. Jie kaip riebi žuvis odos ląsteles padaro putliomis ir lygiomis. Toks maistas kaip cukrus, miltai ir vaisių sultys kai kuriuos žmones gali sudirginti ar sukelti uždegimus.

Daugiau vandens. Vasarą odai svarbiausia gauti kuo daugiau vandens. Būtina išgerti dvigubai daugiau vandens nei normaliai išgertumėte per žiemos mėnesius. Kadangi daug skysčių prarasite prakaituodami.

Mylėkite savo odą. Vasarą, kai jūsų oda yra pažeidžiamesnė, kadangi ji gauna didelį kiekį UV spindulių, būtų gerai atsisakyti įvairių papildomų odos procedūrų. Nuo UV spindulių gali apsaugoti ir makiažas. Pavyzdžiui, makiažo pagrindas gali jūsų odą aprūpinti papildomais SPF 10. Naudokite truputį lengvesnės sudėties makiažo priemones, tokius kaip kreminiai skaistalai ar kosmetinius pieštukus.

Viskas viename krepšyje. Turėkite visada su savimi balzamą, idealu būtų, jei jis būtų padarytas iš augalų vaško. Jūs galite panaudoti jį kaip nagų ir odelių minkštiklį, lūpų minkštiklį, plaukų modeliavimo priemonę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius