-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šykščiausi pasaulio turtuoliai: važinėja viešuoju transportu, gražinasi kaimo kirpyklose, vakarienę šildo ant radiatoriaus

Šie žmonės, savo sąskaitoje turėdami milijonus, vis tiek taupo kiekvieną centą, reikalauja nuolaidų ir nuolat derisi. Manoma, jog nėra nei didelių, nei mažų pinigų. Yra pinigai. Kiekvienas turtuolis turi savas pinigų leidimo taisykles. Pasak jų, racionalus požiūris į pinigus sukrauna turtus, o aklas išlaidavimas žmogų padaro elgeta.
Ingvaras Kampradas, Sergejus Brinas, Nicholas van Hoogstraten, Hetty Green
Ingvaras Kampradas, Sergejus Brinas, Nicholas van Hoogstraten, Hetty Green / AOP ir "Scanpix" nuotr.
Temos: 2 Vakarienė Pinigai
Hansas Rausingas
Hansas Rausingas

HANSAS RAUSINGAS

Turtas – 11 mlrd. JAV dolerių

Vienas iš pakavimo medžiagų imperijos „Tetra Pak“ įkūrėjų nepaisant turimų milijonų važinėja senutėle „Niva“, jis nuolat derasi net ir ne pačiose brangiausose parduotuvėse, nešioja pigius firmos „Timex“ laikrodžius, kerpasi kaimo kirpyklėlėje ir visuomet reikalauja pensininkams priklausančios nuolaidos, pirkdamas bilietus į spektaklį. Maža to, šis žmogus niekuomet nepalieka arbatpinigių kavinėse.

Ingvaras Kampradas
Ingvaras Kampradas

INGVARAS KAMPRADAS

Turtas – 53 mlrd. JAV dolerių

Jis yra vadinamas turtingiausiu pasaulio šykštuoliu. Parduotuvių tinklo IKEA įkūrėjas komandiruočių metu gyvena pigiuose viešbučiuose ar moteliuose, pusryčių metu prisikemša tiek, kiek telpa, kad neišalktų iki vakaro. Viešėdamas užsienyje jis naudojasi tik viešuoju transportu. Turtuolis dėvi pigius drabužius, kuriuos dažniausiai įsigyja per išpardavimus. I.Kampradas skraido tik ekonomine klase, dievina savo senutėlę "Volvo", o parduotuvėje dėl nuolaidos gali derėtis valandų valandas. Nors galėtų sau leisti gyventi prabangiuose apartmentuose, Ingvaras su šeima gyvena senoje sodyboje.

Hetty Green
Hetty Green

HETTY GREEN

Turtas – 2 mlrd. JAV dolerių

Geniali XIX a. finansininkė po savo mirties paliko milžinišką turtą. Tačiau visą gyvenimą vakarienę ji šildėsi ant radiatoriaus, o būdama ištisų Čikagos kvartalų savininke, gyveno pačiuose pigiausiuose nuomojamuose butuose. Jos sūnui teko amputuoti koją, nes „taupioji“ Hetty net keletą dienų ieškojo nemokamos ligoninės, kurioje atliktų operaciją. Ji mirė būdama 82-ejų metų nuo širdies smūgio, kuris ją ištiko sužinojus, kad jos namų šeimininkė nupirko pernelyg brangų pieną.

Sergejus Brinas
Sergejus Brinas

SERGEJUS BRINAS

Turtas – 15 mlrd. JAV dolerių

„Google“ įkūrėjas gyvena nedideliame trijų kambarių bute ir važinėja nebrangiu automobiliu „Toyota Prius“. Tai išties kuklu, žinant, kad „Google“ gauna pajamas už kiekvieną interneto vartotojo paspaudimą ant reklamos nuorodos. Šis kuklus turtuolis neturi nei jachtos, nei prabangios vilos ar asmeninio lėktuvo. O į darbą, kaip ir daugelis kitų „Google“ direktorių,  jis dažnai atvažiuoja riedučiais.

MICHAELAS WINNERIS

Turtas – 72 mln. JAV dolerių

Vienas iš sėkmingiausių Amerikos kino režisierių išties gana originaliai taupydavo: kartais jis sau leisdavo nusipirkti vyno butelį, kurio vertė – 6000 dolerių, tačiau visada perkirpdavo dantų pastos tūbelę, kad jos turinį sunaudotų iki paskutinio lašo.

Nicholas van Hoogstraten
Nicholas van Hoogstraten

NICHOLAS VAN HOOGSTRATEN

Turtas – 500 mln. JAV dolerių

Britų milijonierius arbatos pakelį panaudodavo mažiausiai tris kartus: išdžiovindavo, o paskui ir vėl užplikydavo. Apie šį taupymo būdą turbūt taip ir būtume nesužinoję, jei šis britų milijonierius nebūtų nuteistas 10 metų nelaisvės už tai, kad nužudė savo kompanjoną. Policininkai, darydami kratą jo namuose, virtuvėje aptiko didžiulį panaudotų ir išdžiovintų arbatos pakelių kiekį.

JOHNAS PAULAS GETTY

Turtas – 2 mlrd. JAV dolerių

Naftos magnatas prieš 30 metų savo vasarnamyje nusprendė įrengti taksofoną tam, kad jam nereikėtų apmokėti sąskaitų už svečių pokalbius. Kai 1973 m. buvo pagrobtas jo anūkas, šis turčius atsisakė mokėti išpirką. Tik po to, kai jam buvo atsiųsta dalis nupjautos anūko ausies, jis su nusikaltėliais leidosi į derybas ir sumokėjo šešiskart mažesnę pinigų sumą, nei buvo reikalaujama iš pradžių.

Informacija parengta remiantis siliconindia.com, newyorkboundbooks.com, bornrich.com ir wikipedia.org šaltiniais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius