-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tapytojas Vladas Mackevičius su UNICEF vėliava dviračiu šturmuos 24 kilometrus

Organizacija UNICEF, vienijanti vilniečių pajėgas didžiausiam dviračių renginiui Lietuvoje „Velomaratonas 2012“, rado atgarsį menininkų tarpe. Tapytojas Vladas Mackevičius kartu su UNICEF komanda rugpjūčio 25 d. pasiryžo įveikti 24 km distanciją ir taip paskleisti žinią, kad kiekvienas gali prisidėti prie skurstančių pasaulio šalių vaikų gyvybių gelbėjimo.
Vladas Mackevičius
Vladas Mackevičius / Asmeninio albumo nuotr.
Temos: 3 NATO Vėliava UNICEF

„Sena tiesa, kad duoti yra geriau nei gauti. Ja vadovaujuos tiek kūryboje, tiek kasdieniame gyvenime. Su UNICEF draugauju jau ketverius metus, kadangi matau konkretų tikslą ir gerus rezultatus. Šis renginys tai puiki proga suburti žmones, kurie siekia gyvenime šio to daugiau nei naudos sau. O jei padėti kitiems galima tik smagiai minant pedalus, atsisakyti tokios progos būtų nedovanotina“, – sakė vilnietis menininkas V. Mackevičius. 

Ne tik meno, bet ir pramogų versle žinomas tapytojas teigė, kad jo dalyvavimą „Velomaratone“ galima pavadinti nedideliu indėliu rūpinantis vargingų vaikų likimais. „Nors pasaulis žengia į priekį, kasmet nuo bado ir ligų miršta dešimtys tūkstančių mažylių. Šiurpu. Tačiau jei žmogus esi gyvas, sveikas ir bet šiek tiek apsirūpinęs, tokie faktai turėtų ne tik šiurpinti, bet ir paskatinti ištiesti pagalbos ranką“, – įsitikinęs V. Mackevičius. 

Dailininkas atskleidė, kad dviračių renginys jam yra itin prie širdies. „Tai transporto priemonė, kuri po ranka kiekvieną dieną. Nors turiu automobilį, juo beveik nesinaudoju. Mieste, minant pedalus, galima greitai pasiekti bet kurį tašką“, – teigė jis. Planuojama, kad po UNICEF vėliava renginyje dviračiais lenktyniaus ne tik V. Mackevičius, bet ir daugiau garsių vilniečių. 

Dalyvių registracija – nemokama

UNICEF komandos nariais „Velomaratone 2012“ gali tapti kiekvienas norintis. Tereikia iki rugpjūčio 18 d. užsiregistruoti renginio svetainėje www.velomaratonas.lt ir laukelyje „komandos pavadinimas“ nurodyti „UNICEF“. Komandos nariai įveiks mėgėjišką 24 km distanciją sostinės senamiesčio gatvėmis ir Neries krantine. Į rugpjūčio 25 d. Vilniuje vyksiantį „Velomaratoną“ šiuo metu yra užsiregistravę per 2 tūkst. dalyvių iš įvairių Lietuvos miestų. Tikimasi, kad iki „Velomaratono“ pradžios jų skaičius perkops 5 tūkst. Registracija į dviračių entuziastų šventę yra nemokama.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius