-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teismas Mertinus įpareigojo grąžinti iš dienraščio L.T. gautus pinigus

Naujienų portalui 15min.lt pavyko sužinoti, kad vasario 13-ąją įsiteisėjo Aukščiausiojo Teismo nutartis, kuria Dalius ir Laima Mertinai UAB „Ekstra žinios“, kuriai priklausė dienraštis L.T., turi grąžinti nemažą sumą. Žemesnės instancijos teismai leidiniui buvo priteisę sumokėti už viešai publikuotas pikantiškas nuotraukas net po 75 000 litų kiekvienam sutuoktiniui.
D. ir L.Mertinai bendrovei „Ekstra žinios", kuriai priklausė dienraštis L.T., pinigus jau gražino.
Mertinai bendrovei „Ekstra žinios", kuriai priklausė dienraštis L.T., pinigus jau grąžino. / „Scanpix“ nuotr.

2007-ųjų rūgpjūčio 25-ąją dienraštyje L.T. buvo publikuota 10 nuotraukų, kuriose užfiksuoti nuogi Mertinai paplūdimyje. Intymios Mertinų kūnų vietos nuotraukose buvo pridengtos, viena nuotrauka puikavosi L.T. viršelyje, likusios – kituose leidinio puslapiuose.

Straipsnis dienraštyje su antraštėmis „Nuogi Mertinai – desertas akims“ bei „Mertinai Nidoje demonstravo savo grožybes“ sukėlė tikrą skandalą. Sutuoktiniai kreipėsi į teismą prašydami iš UAB „Ekstra žinios“ kiekvienam priteisti po 75 000 litų neturtinės žalos. Tokią sumą po teismų maratono dienraštis Mertinams ir sumokėjo.

Priteisė grąžinti pinigus

Lietuvos Aukščiausiojo Teismo teisėjų kolegija, susidedanti iš teisėjų Prano Žeimio, Gražinos Davidonienės ir Antano Simniškio, vasario 13-ąją paskelbė nutartį, įsiteisėjusią tą pačią dieną.V.Bartuškaitė: Tabloidinis leidinys puikiai atliko savo darbą.

Nutartyje skelbiama, jog ieškovams D. ir L.Mertinams iš atsakovo UAB „Ekstra žinios“ neturtinės žalos atlyginimo suma sumažinama iki 15 000 litų kiekvienam sutuoktiniui. Be to, bendrovei „Ekstra žinios“ iš L.Mertinų lygiomis dalimis priteista beveik 11 000 litų bylinėjimosi išlaidų. Valstybės naudai iš sutuoktinių priteista daugiau nei 400 litų. Aukščiausiojo Teismo nutartis yra galutinė ir neskundžiama.

Apgynė L.T. garbę

Naujienų portalas 15min.lt susisiekė su buvusia dienraščio L.T. vyriausiąja redaktore Vilma Bartuškaite. Moters manymu, galutinis teismo sprendimas yra teisingas. „Pagal įstatymus dienraštis L.T. buvo teisus. Tabloidinis leidinys tuo metu puikiai atliko savo darbą. Garsenybės turėtų rūpintis savo įvaizdžiu ir žinoti, kaip kur elgtis“, – kalbėjo V.Bartuškaitė.

15min.lt šaltinių žiniomis, pliažas, kuriame Mertinai buvo įamžinti paparacų, laikytas nudistų pliažu tik pagal žmonių įpročius. Nors ir buvo skiriamieji tokio pliažo ženklai, miesto taryba jų nebuvo įteisinusi. Esą skiriamuosius nudistų pliažo ženklus pastatė Nidos komunalininkai. Išeitų, kad ženklai tuo metu buvo negaliojantys, o Mertinai nuogi buvo viešoje vietoje – bendrame pliaže.

Pinigus jau grąžino

Naujienų portalas 15min.lt pasiteiravo ir D.Mertino, kaip jis vertina tokį teismo sprendimą. Aktorius tikino, kad įvyko klaida ir esą iš UAB „Ekstra žinios“ buvo priteista per daug pinigų. Ten per daug priteisė. Tiek tegaliu pretenduoti. Yra faktas, mums per daug priteisė, mes jau grąžinome tuos pinigus“, – kalbėjo D.Mertinas.

Priminus D.Mertinui, kad sutuoktiniai iš UAB „Ekstra žinios“ buvo prisiteisę po 75 000, pastarasis sakė nieko tiksliai nežinąs. „Įvyko klaida. Nežinau, kaip ten išėjo, mes turėjom grąžinti tą sumą, kurią jūs paminėjot per du asmenis“, – tikino aktorius.

Paklaustas, kas, jo manymu, padarė tariamą klaidą, D.Mertinas taip pat tiksliai negalėjo įvardyti. „Nežinau. Įtariu, kad kai buvo užsidaroma ta įmonė, įvyko nesusipratimas, per daug buvo nuskaičiuota, per daug pervesta, žinot, kaip būna. O paskui susizgribta, kad pervesta per daug, ir pinigai jeims jau grąžinti", – pasakojo D.Mertinas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius