Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Triumfo arkoje“ – kalbų paradas

Kiekviena „Triumfo arkos“ laida pilna staigmenų. Šį sekmadienį žiūrovai pirmą kartą išgirs G.Grigoriu dainą „Muzica“ rumuniškai. „Pirmą kartą girdžiu gyvą rumunų kalbą“, – atlikėjai Eglei Chisiu pagyrų negailės komisijos narė profesorė Sigutė Stonytė.
Laidos filmavimo akimirka
L.Gubaidulina / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Ši kalba jau šešta, kuria ir kalba, ir dainuoja į auksinio balso konkursą iš Rumunijos atvykusi Eglė. Pasak E.Chisiu, jai nebuvo sunku išmokti rumuniškai, nes ši kalba panaši į italų, kurią dažnas muzikantas moka. Be to, atlikėja jau 5-erius metus gyvena Rumunijoje.
 
Patriotiškai nusiteikusius melomanus pradžiugins ir kita staigmena: viena iš konkurso lyderių, Lilija Gubaidulina, dainuos B. Dvariono operos vieną gražiausių arijų – Dalios. Prieš 4-erius metus iš Kazanės į Lietuvą atvykusi totorė L.Gubaidulina pirmą kartą dainuos lietuviškai. Repeticijų metu koncertmeisterė  Žaneta Noreikienė  ne tik akompanavo Lilijai, bet ir mokė lietuvių kalbos. Pasak Ž. Noreikienės, tai nebuvo paprasta, nes šios arijos žodžiai – praregėjimas, nušvitimas, balzganas ir pan. – labai sudėtingi, rečiau vartojami kasdienėje kalboje. Nors pamokos ir buvo sunkios, bet rezultatai – puikūs. Pasak komisijos nario prof. Vytauto Juozapaičio, Lilijos lietuvių kalba – puiki. Jo manymu,  80 proc. lietuvių dainininkų šią ariją padainuotų prasčiau.

Kauno muzikinio teatro atstovės Akvilės Garbenčiūtės šioje konkursinėje laidoje lauks tikras išbandymas – opera. Iki šiol dainavusi miuzikluose A. Garbenčiūtė operą dainuos pirmą kartą. Ar jai pavyks sužavėti komisiją bei žiūrovus – žiūrėkite artimiausioje „Triumfo arkos“ laidoje.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius