-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Tu gali šokti“ projekte Šarūno Kirdeikio sukurta kompozicija sulaukė neigiamų komentarų iš kai kurių valdžios atstovų

Choreografo sukurtoje kompozicijoje, skambant Marijono Mikutavičiaus dainai „Ar mylit ją Jūs?“, vaizduojama, kaip „Lietuvos“ personažą atliekanti šokėja Veronika Brasaitė yra mėtoma ir šokio judesiais kankinama kostiumuoto „Politiko“ vaidmenį atliekančio Justo Andriejausko.
 „Tu gali šokti“
„Tu gali šokti“ dalyviai Veronika Brasaitė ir Justas Andriejauskas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Kompanijos „Elitaz“ pranešime spaudai teigiama, kad scenografijos ekrane nedviprasmiškai vaizduojama Seimo rūmų salė, šokio pabaigoje salės vaizdus keičia mitingo ir minios rankose plevėsuojančių Lietuvos vėliavų vaizdai.

Prieš šokėjų pasirodymą vaizdo reportaže Šarūnas Kirdeikis kalbėjo, jog šis šokis skirtas visai Lietuvai, kuriai galbūt laikas nubusti ir nelaukti ištiesus ranką malonės iš valdžios, o patiems pradėti rūpintis savo ateitimi. Kalbama, jog kūrinys, teigiamai įvertintas publikos, sulaukė neigiamų komentarų iš kai kurių valdžios atstovų, teigiama „Elitaz“ pranešime spaudai.

„Socialiniuose tinklalapiuose sulaukiau kiek pasipiktinusių žmonių griežto tono žinučių, – pasakojo choreografas Šarūnas Kirdeikis. – Rašė, jog kurstau žmones prieš valdžią ir skatinu anarchiją, parodau realybės neatitinkantį dabartinės Lietuvos valstybės politinį veidą. Iš pradžių nustebau – nėra juk mūsų šalyje viskas gerai, kodėl tai bandoma paneigti? Ir ar verta taip karštligiškai reaguoti? Tokiems žmonėms turiu pasakyti, jog tai nebuvo vienintelė žinia: šokiu norėjau atkreipti ir paprastų žmonių dėmesį bei pabudinti jausmus, kad susikauptų ir būtų drąsūs, patys kurtų geresnę visuomenę.“

„Vis tik džiaugiuosi, kad šokio kalba turi svorį ir pasiekia net ir tuos, kurie galbūt šia meno sritimi domisi mažiau. Viena vertus, nebuvo siekiama tiesmukai pasišaipyti ar kritikuoti, kita vertus – galbūt kažkam tiesa akis bado“, – nepanoręs atskleisti pasipiktinusių žmonių pavardžių mintimis dalijosi Šarūnas Kirdeikis.

„Sulaukiau ir daug teigiamų atsiliepimų, žiūrovams, šokėjams ir kitiems choreografams šokis patiko, šokėjai Veronika ir Justas jį atliko jausmingai ir gana tiksliai. Man svarbu, kad šokio žinutė pasiektų žiūrovą – kaip matau, pavyko su kaupu“, – šypsojosi choreografas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius