Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Už „Gerumo dieną“ paaukotus pinigus ligoninės džiaugiasi nauja technika

Netrukus LNK televizija pakvies į devintąją „Gerumo dieną“ padėti tiems, kuriems labiausiai reikia pagalbos. Patikslintais duomenimis, praėjusiais metais Lietuvos žmonės per „Gerumo dieną“, skirtą kovai su vėžiu, paaukojo 2 037 891 litą, iš kurių atskaičius skambučių aptarnavimo kaštus, galutinė suma sudarė 1 929 079 litus ir buvo padalinta penkioms vėžį gydančioms ligoninėms. Už paaukotus pinigus ligoninės galėjo įsigyti trūkstamos medicininės technikos.
Laidos vedėjai Rolandas Vilkončius ir Rūta Mikelkevičiūtė
Laidos vedėjai Rolandas Vilkončius ir Rūta Mikelkevičiūtė / LNK nuotr.

Kauno medicinos universiteto klinikos už 437 tūkst. įsigijo naujos kartos echoskopą, o Vaikų ligų klinika už 276 tūkst. litų nusipirko penkis kardiomonitorius, reikalingus sergančių vaikų gyvybinių funkcijų sekimui, dirbtinės plaučių ventiliacijos aparatą, taip pat šiuolaikinį  elektrokardiografą, nes dažnai chemoterapijos kursai sukelia sunkius širdies pažeidimus. 

„Esame nuoširdžiai dėkingi Lietuvos žmonėms, atvėrusiems galimybę padėti pacientams minimaliai invaziniais būdais  diagnozuoti ir gydyti onkologines ligas. Įsigijus moderniausią ultragarsinį aparatą su priedais, atliekamos šios intervencinės ultragarsinės procedūros: minimaliai invazyvios lokalios kepenų destrukcijos, paliatyvios tulžies latakų procedūros, pūlinių drenavimai, pilvo organų punkcijos. Pagerėjo navikų diagnostika. Gydytojai ir pacientai yra dėkingi už suteiktas galimybes pagerinti sergančių onkologinėmis ligomis pacientų diagnostikos ir gydymo kokybę“, – sako Kauno medicinos universiteto klinikų vadovai.

Vilniaus universiteto vaikų ligoninė už 583 tūkst. gerumo litų įsigijo trūkstamą portatyvinį echoskopą vidaus organų tyrimams, gastrofibroskopą virškinimo trakto tyrimams, elektrokardiografą ir mikroorganizmų identifikavimo sistemą.

„Mūsų skyriaus pacientai ypatingi: ne visi gali judėti, todėl nors skyrius ir nedidelis, turime viską turėti čia pat, kad pacientai nepatirtų komplikacijų ir būtų saugūs. Metai iš metų juntame „Gerumo dienos“ pagalbą“, – sako vaikų  onkohematologijos skyriaus vedėja Sigita Stankevičienė.

Klaipėdos universitetinė ligoninė už 350 tūkst. litų nusipirko ultragarsinę sistemą onkologinių ligų diagnozavimui. „Su šiuo naujos kartos echoskopu galime daug anksčiau diagnozuoti prostatos vėžį, tokios naujos kartos aparato mūsų ligoninė neturėjo“, – sako ligoninės vyriausiojo gydytojo pavaduotojas medicinai Eugenijus Zalagenas.

Vilniaus universiteto Onkologijos institutas 280 tūkst. litų skyrė lazerinio dermatoskopo, kuriuo operuojami odos navikai, įsigijimui.

Iš viso per aštuonias „Gerumo dienas“ paaukota 11 629 092 litai, už kuriuos nupirkta būtiniausios medicininės įrangos. 2009 m. „Gerumo diena“ įrašyta į Lietuvos rekordų knygą kaip sėkmingiausia labdaros akcija per visą Lietuvos nepriklausomybės laikotarpį (paaukoti  3 122 076 litai).

Devintoji „Gerumo diena“ – jau balandžio 22-ąją per LNK. 

Būkime kartu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius