Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Vyrai neteikia pirmenybės blondinėms: tai, ko jie nori iš tikrųjų, yra rudaplaukės, mėlynakės, L dydžio rūbus dėvinčios moterys

Vyraujanti nuomonė turėtų versti mus tikėti, kad vyrai pirmenybę teikia blondinėms. Paskelbus naujus duomenis, kliše tapusi nuomonė tampa bevertė.
Modelis
Modelis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Tyrimai atskleidė, kad vyrai pirmenybę teikia brunetėms. Apklausoje, kurią surengė socialinis tinklapis „Badoo“, dalyvavo 2 tūkstančiai vyrų iš Didžiosios Britanijos, Prancūzijos, Ispanijos, Italijos, JAV ir Brazilijos.

Apklausps tikslas – išsiaišinti patraukliausius moterų bruožus, kurie labiausiai traukia vyrus. Tyrimas parodė, jog daugiau nei 60 proc. vyrų pasisakė už tamsios plaukų spalvos gražuoles.

33,1 proc. vyrų teigė, jog patraukliausia moteris yra rudaplaukė, tuo tarpu 28,6 proc. tvirtino, jog patraukliausia moteris yra juodų plaukų. Susumavus apklausos rezultatus matyti, kad 59,7 procentų visų vyrų rinktųsi ne šviesiaplaukes merginas. Vaikinai, kurie teikia pirmenybę blondinėms, sudarė tik 29,5 procentus visų apklaustųjų. Tuo tarpu raudonplaukės yra mažiausiai populiarios (jos surinkos tik 8,8 proc. simpatijų). Taip pat apklausa parodė, kad tos moterys, kurios nuolat laikosi dietos, yra labiau patrauklios vyrams.

Didžiosios daugumos vyriškos lyties atstovų (38,8 proc.) nuomone tobula moteris turėtų nešioti M arba L dydžio rūbus. Ir tik 10 procentų ieško merginos, kuri dėvėtų XS arba S dydžio rūbus.

Moteriškosios lyties atstovė, dėvinti nuo L iki XXL dydžio rūbus, yra antroje vietoje pagal populiarumą. Tokie apklausos duomenys stebina, turint galvoje faktą, kad žurnalų puslapiuose mirga tik liesų modelių atvaizdai. Didžiosios Britanijos vyrai renkasi apvalias moteris.

Vis dėl to apvalumų turėtų būti su saiku. Būti per daug apvaliai laikoma nepopuliaru (tik 4,2 proc. apklausos dalyvių išreiškė palankumą moterims, kurios nešioja didesnį nei XXL dydį).

Akių spalva – taip pat labai svarbu

Kalbant apie akių spalvą, 40,2 proc. vaikinų pirmenybę teikia mėlynoms akims. Rudos akys - antroje vietoje pagal populiarumą (29,2 proc.), trečia vieta atitenka žalioms akims (17,5 proc.), ketvirta – šviesiai rudoms (13,1 proc.).

Visi anksčiau išvardyti požymiai daro Lauren Goodger nacionaline idealios moters ikona dėl savo vidurkį atitinkančios figūros, rudų plaukų ir mėlynų akių.

Aktorė Megan Fox taip pat patenka į patraukliausių moterų tarpą. Tuo tarpu Angelina Jolie su savo šviesiomis akimis ir rudais plaukais laimi didžiosios daugumos vyrų širdis. Tačiau atsižvelgiant į apklausos duomenis, ji prarastų palankumą dėl labai liekno kūno sudėjimo.

„Badoo“ taip pat atliko tyrimus Prancūzijoje, Ispanijoje, Italijoje, Jungtinėse Valstijose ir Brazilijoje. Rezultatai buvo labai netikėti. Tik prancūzai teigė, kad pirmenybę teikia lieknoms moterims. Kitų šalių atstovai pirmenybę teikė apvalioms moterims, kurių rūbų dydis svyruoja tarp M ir L.

Nuostabą taip pat kelia faktas, kad nė viena iš anksčiau išvardintų šalių tyrimo metu neišreiškė nuomonės, jog blondinė yra mėgstamiausia plaukų spalva. Visose šalyse, kuriose buvo atlikta apklausa, juoda buvo populiariausia plaukų spalva, išimtis – Didžioji Britanija, kurioje prioritetas- rudi plaukai.

Princas Loidas sakė: „Aš buvau nustebintas tuo, kad blondinė ir S dydis nebuvo apklausos viršuje. Žurnalai pilni lieknų modelių nuotraukų, todėl labai smagu matyti, kad realybėje vaikinai pirmenybę teikia paprastoms merginoms, gyvenančioms kaimynystėje. Lauren Goofger vaikinas Mark Wright yra laimingiausias vyras visuomenės nuomone“.

Tekstas anglų kalba.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius