-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„World Class“ čempionate 32 Lietuvos barmenai susirungs dėl geriausiojo titulo

Net 32 barmenai iš Vilniaus, Kauno, Klaipėdos ir Šiaulių pasiryžo išbandyti jėgas prestižiniame „World Class“ barmenų meistriškumo čempionate. Tarp jų – penkios merginos. Tam, kad pelnytų geriausio Lietuvos barmeno titulą ir įgytų teisę varžytis su Latvijos bei Estijos barmenais, o vėliau, galbūt, ir susirungti pasauliniame „World Class“ finale Meksike – lietuviams teks ne tik parodyti savo profesionalumą, tačiau ir įveikti kūrybiškas organizatorių užduotis.
„World Class“ konkursas
„World Class“ konkursas / „World Class“ nuotr.

„Pasaulinės tendencijos rodo, jog nebėra svarbu tiksliai žinoti gėrimo receptūrą. Geriausi pasaulio barmenai savo klientus nustebina teatrališkais šou, specialiai priderintu kvapu, gėrimo istorija bei jo kilmės išmanymu. Vis dažniau jų darbas primena patyrusio virtuvės šefo. Būtent tokie kriterijai taikomi ir tarptautiniame „World Class“ barmenų čempionate, kuriame kūrybiškumas tampa kone svarbiausia dalimi“, – sakė Mantas Ruzveltas, „World Class“ ambasadorius Lietuvoje.

Lietuvos „World Class“ finalas, kuriame susirungs dešimt kitus atrankinius kriterijus įvykdžiusių barmenų, vyks gegužės 14 d. Rygoje. Trys geriausiai pasirodę – įgis teisę gegužės 15 d. išbandyti jėgas Baltijos šalių finale bei laimėti teisę dalyvauti pasauliniame „World Class“ finale Meksike.

Viena iš pagrindinių čempionato užduočių – sukurti savo autorinį kokteilį bei visą jo pateikimą. Kadangi šie kokteiliai bus įtraukti į barų, kuriuose dirba čempionato dalyviai, meniu – juos galės išbandyti ir visi norintys. Beje, iki pat čempionato finalo barmenams bus organizuojami įvairūs mokymai ir konsultacijos, kuriuos rengs ir užsienio gėrimų ekspertai.

„World Class“ čempionatas pirmą kartą surengtas 2009 m. Londone. Nuo to laiko kasmet išrenkamas meistriškiausias pasaulio barmenas bei kiekvienos čempionate dalyvaujančios šalies čempionas. Beje, pasauline 2016-ųjų nugalėtoja pirmą kartą tapo moteris – Majamyje vykusiame „World Class“ finale laurus susišlavė Jennifer Le Nechet.

„Viso „World Class“ tikslas yra ne tik išrinkti geriausią pasaulio barmeną, tačiau ir kelti pasaulinę kokteilių kultūrą. Jau seniai įpratome rūpintis, ką valgome, kaip deriname maistą, kokioje aplinkoje leidžiame laiką. Tokius pačius principus galime taikyti ir savo laisvalaikiui. Kokybė bei meistriškumas, gebėjimas džiaugtis akimirka, o ne kiekybė yra svarbiausi elementai“, – komentuoja M.Ruzveltas, „World Class“ ambasadorius Lietuvoje.

Dalyvauti prestižiniame „World Class“ čempionate pasiryžo 32 barmenai iš 20-ies barų Lietuvoje. Tai Vilniaus barų barmenai Karolis Jekelevičius, Ignas Zinkevičius ir Urtė Saladžiūtė atstovaujantys barą „Alchemikas“, Vainius Balcaitis ir Tomas Ignatavičius iš baro „Apoteka“, Neringa Morkūnaitė iš „Bizarre Bar“, Lukas Palubinskas , Mindaugas Sabaliauskas, Mantas Jokšas – „Distilerija“, Dovilė Katiliūtė – „Gringo“, Šarūnas Ščevinskas – „Misterija“, Ričardas Kulešas, Mindaugas Žukas ir Marius Žydelis iš „Sky Bar“, Mantas Ungulaitis – „Uncle Sam‘s American Pub“ bei Sean Nguyen iš „Wall Street“. Gausiausia barmenų komanda atstovauja barą „Lok Stauk“ – Justas Liorentas, Karolis Šimkus, Viktorija Juškaitė, Giedrė Viršilaitė, Edvinas Sinkevičius, Julius Šukysir Dominykas Bilčius.

Prie čempionato taip pat prisijungė ir Kauno, Klaipėdos bei Šiaulių barmenai. Tai Mantas Pocius, Tomas Fiodorovas ir Julius Šepikas iš Klaipėdos „Hard Shake“, Vilius Aleksandravičius iš Kauno baro „Klimas“, Linas Miciukevičius – Klaipėdos „Fabrim“, Aurimas Motiekaitis – Šiaulių „Megas“, Tomas Tupalskis, Marius Rumbutis, Tadas Beržis ir Jonas Lukauskas iš klaipėdietiškojo „MR Bond“, Vilius Aleksandravičius iš Kaune įsikūrusios baro „Klimas“ bei Tautvydas Paleckas iš Klaipėdos „S7even Pub“.

„World Class“ čempionatą Lietuvoje organizuoja UAB „Prike LT“ – vieni pagrindinių aukštos kokybės alkoholinių gėrimų platintojų šalyje. 2005 m. įsteigta kompanija, bendradarbiaudama su didžiausiu pasaulyje alkoholinių gėrimų prekinių ženklų valdytoju „Diageo“, oficialiai atstovauja pasaulyje garsius alkoholinių gėrimų prekinius ženklus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius