Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Zofija – apie rinkimus JAV: stereotipui, kad translytės tik slaptoms vyrų fantazijoms, ateina galas

Šiuo straipsniu noriu pasidžiaugti kartu su visomis YPATINGOMIS. Ne tik dėl naujojo JAV prezidento rinkimų sėkmės, bet ir tuo, jog Joe Bidenas pateko į istoriją kaip pirmasis prezidentas, savo laimėjimo kalboje užsiminęs apie translyčius asmenis. Taip pat ir tai, jog moterys – iš tiesų viską gali!
Zofija Palenta
Zofija Palenta / Light maniac/Gabrielės Vegytės nuotr.

Ir to įrodymas – pirmoji Amerikos istorijoje viceprezidento kėdėje – juodaodė moteris Kamala Harris, sakiusi, jog net jei ji ir pirma, bet tikrai ne paskutinė, nes visos ją stebinčios mergaitės dabar žinos, kad viskas yra įmanoma. Pritark, juk ir tu to nekantriai laukei, kiekvieną dieną laukdama naujausių rinkimų rezultatų?

Kita vertus, net nereikia keliauti taip toli, jog reikėtų džiaugtis, mat praėję Lietuvos Seimo rinkimai atnešė ne ką mažiau gerų žinių: puikiai pasirodė ir daug ką nustebino Laisvės partija, kurios lyderė Aušrinė Armonaitė, ir žinoma – vienas iš ryškių šios partijos narių – „profesionaliu gėjumi“ pramintas Tomas Vytautas Raskevičius, kuris ryžtingai taria: „Mes padarysime viską, jog įteisintumėme tos pačios lyties partnerystę!“.

Nuostabu matyti, kaip žmonės atsiveria meilei ir laisvei. Kad žmonės ima keisti ir judėti perversmo link, nors ir mažais žingsneliais. Ir kad žmonės atiduoda savo balsą už nepriklausomybę ir drąsą būti savimi.

Stebint maloniai pribloškia ir tai, kaip sumanios moterys ima viršų. Kad jos ima tikėti, jog nėra prastesnės, priešingai nei kartais yra mokomos tradicinėse šeimose, darželiuose, mokyklose, universitetuose. O svarbiausia – kad jos tampa pavyzdžiu ir malda toms jaunoms merginoms, kurios kartais girdi, kaip vyras tildo mamą, reikalauja vakarienės ir skalbti jo kojines.

Tuo metu kai savimi nepasitikintys vyrai jau urzgia iš pykčio, aš trinu rankomis: 2020 metai atneša ir kitų gerų žinių pokyčių fronte – Sarah McBride laimi senatorės postą. Tai tampa dar vienu istoriniu įvykiu Jungtinėse Valstijose: pirmoji translytė moteris, išrinkta būti senatore.

Ar tai gali reikšti, jog stereotipui, kad translytės moterys – tik slaptoms vyrų fantazijoms – ateina galas? Akivaizdu. Tos, kurioms buvo sakoma nusižudyti, kurioms buvo sakoma, jog jos niekada nebus tikromis moterimis – tampa pavyzdinga istorija, keičiančia pasaulį.

Mane šie pokyčiai ragina išlikti pozityvia. Tikėti į geresnį rytojų. Bobučių pasakojimai apie gėjus, kurie tvirkina vaikus, pasisakymai, kad Seime moterims ne vieta – praranda įtaką ir skamba vis labiau apgailėtinai.

O svarbiausia – jog šie įvykiai mums visoms primena, kaip svarbu išlikti autentiškomis. Drąsiai ir be baimės rodyti save, išsakyti savo nuomonę, ir jeigu reikia – kovoti už tiesą. Prisiminkite, kas iš tiesų esame ir kokią galią savyje nešiojame. Nesigręžiokite į piktas moteris, kurioms vyras vis dar yra pasaulio centras ir kurių didžiausia baimė yra būti paliktoms.

Nebeklausykite tų, kuriems moteris yra tik patogus daikčiukas, mamytės pakaitalas, virtuvės šefė, indaplovė ar sekso objektas. Mes stipresnės ir mes viską galime pačios. Daugiau mes nebeturime taikytis.

Ir tai, ką paminėjau prieš tai, yra įrodymai. Šauksmas visoms, kurios bijo, kurioms gėda, kurias triuškina toksiški santykiai, bei toms, kurioms sunku, kurios klumpa, bet vis tiek eina priekin, nes nori sužinoti, kas nutiks, jei jos nepasiduos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius