-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Zvonkė: „Kurčiau savo bulvarinę laidą"

Natalija Zvonkė viename pramogų tinklalapių prieš keletą mėnesių ėmė rašyti internetinius dienoraščius, vadinamuosius blog'us. Viename jų atlikėja kaltina televiziją lindimu į garsenybių apatinius. Tačiau naujienų portalui 15min.lt dainininkė sakė, kad mielai sutiktų kurti savo bulvarinę laidą.
Natalija Zvonkė
Natalija Zvonkė televiziją kaltina lėkštumu. / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Paskutiniame įraše Natalija kaltina televiziją lengvabūdiškumu, konkurencinėmis intrigomis ir lindimu į garsenybių apatinius. Ar žaismingos grupės YVA lyderė ir bulvarinės laidos „Paparacai“ vedėja nekanda sau, nusprendė pasidomėti naujienų portalas 15min.lt.

Krivicko laidos – nejuokingos

Rašydama pasiieškau medžiagos, pavyzdžių. Internetas juk visagalis. Kadangi man duota laisva tema, pasirenku, kas tuo metu yra aktualiausia. Tuo metu, kai rašiau šį blog'ą, LNK mušėsi dėl reitingų su TV3“, – sako periodiškai portale klubas.lt blog'us rašanti dainininkė. Savajame Natalija rašo, kad šių dienų televizija orientuota į žemesnį išsilavinimą turinčią auditoriją, kuriai siūloma produkcija nėra sudėtinga, rimta bei įmantri. Ar ne tokia pati yra ir grupės YVA muzika? „Taip, mūsų muzika taip pat nereikalauja mąstyti. Į mūsų koncertus žmonės ateina linksmintis, o ne apkrauti smegenų. Ateidami į YVA koncertą žmonės nesiruošia klausytis Jurgos Šeduikytės“, – sako ji.

Tačiau dainininkė piktinasi lėkštomis TV laidomis. „Tokios laidos kaip „Trečias nereikalingas“, „TV detektyvai“ kartais prieina iki absurdų. Nelyginčiau jų su savo dainomis. Savo dainose į viską žiūriu per humoro prizmę, pavyzdžiui, dainoje „Paparacai“ mes juokiamės iš žurnalistų, aš juokiuosi iš savęs. O komiškesnės laidos už „TV detektyvus“ turbūt negali būti“, – sako Natalija. Ar sutapimas, kad šių abiejų TV3 laidų prodiuseris yra Kristupas Krivickas? „Žinau, kad tų laidų prodiuseris yra K.Krivickas, bet tam žmogui turbūt ne viskas gerai su galva. Juk matyti, kad ten viskas surežisuota“, – sako Natalija. Paklausta, kodėl dainomis linksminti galima, o laidomis – ne, dainininkė buvo griežta: „Viskas būtų gerai, jei tai būtų linksma ir K.Krivickas juoktųsi iš savęs, bet jis juokiasi iš Lietuvos žmonių. Jis juos kvailina.“

Piktinasi visagale televizija

Šiais laikais televizija yra visagalė, niekam nežinomas žmogus staiga, per vieną naktį, gali išgarsėti ir tapti žvaigžde“, – rašo Natalija savo blog'e. Bet juk ji ir pati nevengia pasinaudoti televizijos galia... Dainininkė pripažįsta, kad taip pat naudojasi televizija. Tačiau šiuo pareiškimu ji norėjusi pasakyti, kad dažnai televizijos dėka išgarsėja to neverti žmonės. „Kodėl yra tokių atlikėjų, kuriems, rodos, nieko netrūksta, bet jie neturi koncertų? Pavyzdžiui, merginų grupė „Šokoledas“ – viskas labai gerai padaryta – lyg ir turėtų atitikti Lietuvos auditoriją. Arba atlikėjas Milanno turi viską – išvaizdą, nerealų balsą, šokį. Tiesiog neveža, ir viskas. Žmogus turi turėti charizmą“, – sako Natalija.

Daininininkė savo blog'e neslepia pasibjaurėjimo, kad televizijos, konkuruodamos tarpusavyje, verčia žmones primygtinai rinktis, kurį kanalą žiūrėti, ir kopijuoja projektus (pvz., „Šok su žvaigžde“ ir „Lietuvos šokių dešimtukas“, kuriame pati dalyvavo – aut. past.). Ar šou verslą ir televiziją sieja tik intrigos? „Šou versle konkurencija yra labai sveikas dalykas. Pavyzdžiui, aš nesistengiu nieko kopijuoti – nei konkurenčių „69 danguje“, nei kitų. YVA yra savita, ji yra kitokia“, – sako dainininkė. 

Bulvaras  bulvarui nelygus

Anksčiau neturėjome ir bulvarinių laidų, tokių kaip „Paparacai" ar „Kakadu", kurias į eterį atvedė neseniai atsiradę tokio pobūdžio dienraščiai“, – savo blog'e pastebi Natalija, kuri vieną jų veda pati. „Ne, tikrai nėra taip, kad drabstau savo komandą. Tiesiog tas paparacinimas pas mus atkeliavo vos prieš kelerius metus ir prigijo. O dabar tai vyksta masiškai. Trūksta, kad į konteinerius pradėtų lįsti ir šiukšles rūšiuoti – kas ką gėrė, kas ką valgė, kas kokius tamponus naudoja“, – ironijos neslėpė moteris. N.Zvonkė nesutinka, kad ir pati tam tikra prasme prisideda prie bulvaro populiarinimo: „Aš tos laidos nekuriu, tik vedu. Aš tik atvažiuoju ir perskaitau tekstą. Netgi neatnešu jokių gandų.“

Nors Natalija ir piktinasi bulvaro žurnalistų darbo metodais, vis dėlto mano, kad tokių laidų atsiradimas Lietuvoje buvo neišvengiamas. „Man būtų keista, jei tokių laidų nebūtų, nes jos žmonėms įdomios. Žmones labiausiai domina ne tai, ką dainuoji, o kaip gyveni“, – sako ji. Be to, moteris mielai pati kurtų bulvarinę laidą. „Be abejo, kurčiau. Bet, manau, negalima lyginti K.Krivicko laidų bei „Kakadu“ ir „Paparacų“. „Paparacuose“ mes taip nesudirbame pašnekovų, kaip „Kakadu“, nedarome išvadų iš nesąmonių ir nemeluojame žiūrovui. Jos yra panašaus pobūdžio, bet turinys skiriasi", – įsitikinusi Natalija. 

Žurnaliste netaps

Rašyti pamėgusi Natalija sako, kad žurnalisto duonos valgyti nenorėtų. „Nemanau, kad man gerai sektųsi. Aišku, išmokčiau visko, bet žinau, kad tai labai sunkus darbas. Reikia tai išmanyti, mokėti pateikti klausimus ir turėti patirties. Negali ateiti pas žinomą žmogų kaip kokia vėplytė. Man juokinga, kai kokia žurnalistė paskambina ir sako – na, tai papasakok ką nors, gal kažką naujo turi – kvailesnio klausimo nebūna“, – sako Natalija. Jeigu vis dėlto tektų imtis žurnalistikos, Natalija rašytų apie pramogų verslą. „Negalėčiau rašyti rimtomis temomis", – sako ji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius