-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 12 17

„Anties“ „Zuikis Pleibojus“ apdainavo ir meilės kančias, ir Lietuvos ekonominę krizę (nuotraukos)

Ketvirtadienio vakarą Lietuvos rusų dramos teatre pirmą kartą buvo parodytas legendinės grupės „Antis“ teatralizuotas koncertas-miuziklas „Zuikis Pleibojus“. Paini muzikinė istorija apie Zuikio meilės, laimės ir savęs paieškas pateikė ir kelių dešimtmečių Lietuvos istorijos interpretaciją.
Muzikinės utopijos „Zuikis Pleibojus“ akimirkos.
Muzikinės utopijos „Zuikis Pleibojus“ akimirkos. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Prabėgus lygiai 25 metams nuo muzikos grupės „Antis“ susikūrimo, grupės narių pristatyta programa „Zuikis Pleibojus“, „Anties“ lyderio Algirdo Kaušpėdo teigimu, yra didžiausias, brandžiausias grupės kūrinys, leidžiantis komandai svajoti ir tikėti rytojumi.

Koncerto-miuziklo rengėjai teigė bandę atskleisti „Anties“ ir Lietuvos gyvenimą nuo Sąjūdžio laikų iki šių dienų ekonominės krizės. Režisieriaus Jono Vaitkaus režisuotame koncerte pergalingai suplevėsavo vėliavos, pasigirdo skanduotės apie laisvę, dainos apie meilę, atliktos visų šešių grupės narių bei merginų choro „Kivi“.

Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Muzikinės utopijos „Zuikis Pleibojus“ akimirkos.
Koncerte buvo apdainuotas ir Lietuvos elitas. 

Politines temas keitė ironiškas požiūris į šių laikų pramogų pasaulį bei ne itin „skanių“  tekstų dainos apie „tobulą klouną“ ar „mešką bezdalių“. Lyg lošimo automato langelyje sukosi vaizdo projekcijos: politikų veidai bei klounais tapusių „Anties“ narių atvaizdai.

Įmantriai muzikine utopija pavadintame koncerte pasirodė ir „Anties“ albumo „Zuikis Pleibojus“ viršelyje atsidūrusios „Playboy“ merginos, vyriškąją auditorijos dalį pamaloninusios erotišku reginiu.

Įdėmiau į sceną privertė pažvelgti fantasmagoriškos scenos su Zuikiu, pavirtusiu į raudoną triko dėvintį supermeną ar sidabru tviskantį, it iš senovės egiptiečių piešinių nužengusį dievą su didžiule zuikio galva.

Ypač antrojoje dalyje buvo kur paganyti akis – į dailius ir spalvingus dizainerės Sandros Straukaitės kurtus drabužius: šelmiškus pelių kostiumus, ryškius vokalisčių galvos apdangalus – skritulius, tviskantį dievą – Zuikį.  

Teatralizuotame koncerte gyvai skambėjo visos to paties pavadinimo naujausio „Anties“ albumo dainos. Koncerte-miuzikle tenka labai susikaupti norint nepasiklysti siužetiniuose vingiuose: nuo zuikio revoliucijų miške, iki jo meilės nuotykių bei linksmybių elito vakarėliuose ir praradimų. Vieną temą čia tuoj keitė kita ir tik pabaigoje po kiek prailgusių kakofoninių muzikos intarpų išgryninamas Zuikio Pleibojaus atsivertimo etapas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius