-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 03 17

Antrojo „Silence“ gimtadienio programoje – Vidis, Mario, Jazzu, Giedrė ir lietuviškas Ernesto debiutas

Kovo 16 d., Vilnius, Pavasaris – dėkingiausias metų laikas šventei, nes taip ir norisi sudeginti šaliką, paaukoti pirštines ir iškėlus rankas į viršų visa gerkle rėkti. Pavyzdžiui, „Skambiausių metų!“. Antrojo „Silence“ gimtadienio proga, kurią kūrybinė komanda minės kovo 18–ąją, penktadienį, Vilniaus naktiniame klube „Opium“. Plati vakaro programa – nuo „Silence“ sielų Mario ir Vidžio bei jų favoritų iki vaizdo klipo premjeros.
„Changed“
„Changed“ / Kadras iš vaizdo klipo

Vienoje gimtadienio scenoje – net trys balsai

Per metus nuo pirmojo gimtadienio, pralėkusius lyg žaibas, „Silence“ gyvenime įvyko išties daug. Pradedant nebesuskaičiuojamais renginiais Lietuvoje ir toli už jos ribų (vos praėjusį savaitgalį Mario ir Vidis antrą kartą šiemet lankėsi Rusijoje, jau pašokdinti ir turkai, bulgarai, baltarusai, anglai...) ir baigiant sėkmingai užsienio leidyklose tiražuojamais debiutinio Mario ir Vidžio albumo „Changed“ kūriniais.

Kadangi albumas – kol kas svariausias tandemo kūrybinis produktas, gimtadienio puotoje bus galima sutikti net trijų jame skambančių balsų savininkus. Tai – „Slow“ ir „Suspend the Feeling“ nuspalvinusi Giedrė, komandos hitų „I‘ll Be Gone“ bei „Who‘s Shot The Silence?!“ diva Jazzu bei titulinį „Changed“ kūrinį įdainavęs Ernesto. Visiems jiems diriguos studiją geriau nei miegamąjį pažįstantys gimtadienio kaltininkai Mario ir Vidis.

Švedijoje gyvenantis ir kuriantis Jonatan Backelie, geriau žinomas pseudonimu Ernesto, Lietuvoje lankysis pirmą kartą, o jo draugystė su „Silence“ duetu užsimezgė moderniai – internetu. Nusiuntę jam instrumentinę kūrinio versiją kūrėjai po kiek laiko džiaugėsi pranokusiu lūkesčius rezultatu. Nenuostabu – modernųjį švedišką soul savo balsu išreiškiantis Ernesto mylimas ir klausomas ne tik gimtinėje, bet ir tokiose tolimuose kraštuose, kaip Japonija, dažnai pasirodo festivaliuose, nuolat bendradarbiauja su elektroninės muzikos prodiuseriais.


Titulinio albumo kūriniui sukurtas vaizdo klipas

„Changed“ papildė ir „Silence“ vaizdo klipų bagažą. Titulinį albumo garsui vaizdą suteikė kūrybinis susivienijimas „Phantom“. Tęstinė klipo premjera vyks visą gimtadienio naktį – vaizdas bus „loopinamas“, remiksuojamas ir kitaip turtins šventės turinį.

Jokių nurodymų ir užduočių, išskyrus patį kūrinį, Mario ir Vidis vaizdo menininkams nesuteikė ir paliko jiems visišką sprendimų laisvę. „Tai vaizdo klipas apie ilgaplaukę, gyvenančią priešiškame plaukams pasaulyje. Aiškios siužetinės linijos nekūrėme – norime, kad tai padarytų žiūrovas, bet didelį dėmesį čia skyrėme estetinei ir meninei kadro išraiškai, norėjome sukurti paralelinį pasaulį ir sutraukyti kuo daugiau loginių sąsajų“, – apie kūrybinį procesą pasakojo „Phantom“ narys Vytautas Volbekas, prisipažinęs, kad kūrinį „Changed“ perklausė tikrai daugybę kartų. Kūrėjas taip pat išdavė, kad pasiruošimo filmavimui darbai truko apie mėnesį, o pats filmavimas – vos keturias dienas, nors skirtingų veiksmo vietų klipe netrūksta. „Changed“ aktoriai – savanoriai, jų buvo ieškoma socialiniuose tinkluose.

Antrojo „Silence“ gimtadienio puota penktadienį, kovo 18–ąją startuoja 22 val. Į „Opium“ plūsiančius gimtadienio svečius pasitiks „Mondayjazz“ pulto griovikų duetas, neseniai dar kartą Amūro strėle pervėręs „Silence“ širdį. O kada, jei ne per savo šventę, gali pasikviesti mėgstamiausius didžėjus? Beje, šeštadienį veiksmas persikels į pajūrį – klaipėdiečiai „Silence“ pasveikinti galės klube „Kiwi“. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius