-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 04 15

Atvyks pasaulio muzikos novatorius

Vilniečiai orkestro muzikos gurmanai gali jau planuoti savaitgalio išvyką į Nacionalinę filharmoniją, mat ši siūlo tikrą muzikinį skanėstą – į šeštadienio koncertą atsigabena charizmatišką altininką Maksimą Rysanovą.
Maksimas Rysanovas
Maksimas Rysanovas

Koncerto metu Filharmonijos Didžiojoje salėje skambės Lietuvos nacionalinio simfoninio orkestro ir jaunojo maestro Modesto Pitrėno parengta simfoninės muzikos programa su intriguojančiu orkestro bei alto dialogu. Piotro Čaikovskio „Variacijų rokoko tema“ violončelei ir orkestrui solo grieš altui kūrinį aranžavęs Maksimas Rysanovas, pasaulio muzikos arenoje šiuo metu pristatomas kaip vienas charizmatiškiausių altininkų.

Londone gyvenantį M.Rysanovą „Daily Telegraph“ neseniai išrinko į pasaulio novatorių dešimtuką, o žurnalas „Gramophone“ jį paskelbė geriausiu jaunu 2008 m. muzikantu. „The Guardian“ komentatorė Germaine Greer apie jo koncertą rašė: „Rysanovo rankose 1780-ųjų Guadagnini altas, kurį jam nuomoja Elise Mathilde fondas, sužėri plačiausiu ekspresijos spektru nuo sodraus baritono iki skaidriausių viršūnių, nuo griausmo iki šnabždesio“.

Ukrainoje gimęs M.Rysanovas mokėsi Maskvos centrinėje muzikos mokykloje, dabar studijuoja Guildhallo muzikos ir dramos mokykloje Londone. Altininkas bendradarbiauja su tokiais žymiais šiandienos atlikėjais kaip M.-A.Hamelinas, G.Kremeris, M.Maiskis, L.Markizas bei koncertuoja su orkestrais visame pasaulyje.

Koncertas vyks balandžio 18 d., šeštadienį, 19 val. Filharmonijos Didžiojoje salėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius