Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 04 24

„Beissoul & Einius“ kelionė Kijeve: pasienietis plėšė dokumentus, oro uosto direktorė prašė autografo

Elektroninės muzikos dueto „Beissoul & Einius“ kelionės nebūna sklandžios – jos kupinos įtampos ir džiaugsmingų, netikėtų momentų. Viena tokių buvo kelionė į balandžio 21 dienos koncertą Ukrainos sostinėje Kijeve.
„Beissoul & Einius“ Kijeve
„Beissoul & Einius“ Kijeve / Asmeninio albumo nuotr.

Pasienio postų pareigūnams įtarimą kėlė „Beissoul & Einius“ gabenamos dekoracijos. Gerbėjai jau žino, kad Artūras Žabas-Beissoul ir Einius Jarutis rengia sielos puotą ne tik ausims, bet ir akims. Be abejo, kad jiedu vežasi krūvą savo bei dizainerių Dianos Paukštytės ir Aušros Haglund kurtų kostiumų bei scenos dekoracijų. Keliavo ir iš stiklo pagaminti kostiumai, kurie buvo naudojami filmuojant vaizdo klipą „Lion“.

Pasieniečiai manė, kad milžiniško dydžio konteineriuose su stikliniais „ateiviais“ patalpinta ir kontrabanda. Vienas pareigūnas taip susinervino negalėdamas patikėti menininkų aiškinimu, kad suplėšė dokumentus, kuriuose užfiksuota, kas ir kur gabenama.

Tačiau tai atpirko netikėtumas: Kijevo oro uoste „Beissoul & Einius“ pasitiko pati oro uosto direktorė, moteris prisipažino esanti aistringa lietuviškojo dueto gerbėja.

Asmeninio albumo nuotr./„Beissoul & Einius“ koncertas Kijeve
Asmeninio albumo nuotr./„Beissoul & Einius“ koncertas Kijeve

Ukrainos sostinėje koncertas surengtas „Sentrum Hall“ koncertų aikštelėje – ji buvo pilnutėlė.

„Ukrainos publika mus visada pasitinka ugningai ir energingai nuo pirmųjų koncerto akordų. Ir taip – visą pasirodymą. O paskui dar visą mėnesį gauname padėkos žinučių“, – įspūdžiais dalijosi Artūras Žabas-Beissoul.

Šį kartą jis pasiryžo tam, ko nedarė jau porą metų. Atliekant paskutinį koncerto kūrinį „Red Baron“ Beissoul sceną iškeitė į galimybę pabūti su žiūrovais salėje ir kartu pasiausti.

„Tai fantastinė galimybė pajusti milžinišką energijos antplūdį karščiausią koncerto akimirką! Visiems mums tai būna nepamirštamas momentas, kurio metu linksminasi visi, – džiaugėsi Artūras Žabas-Beissoul. – Labai vertiname tokį karštą palaikymą Ukrainoje ir žodžiais nenusakomą ryšį“.

Nors ir kliūdama pasienio postuose, „Beissoul & Einius“ scenografija bei keletas „Sharp Sabotage“ kolekcijos kostiumų gerbėjus Kijeve pasiekė. Jie grožėjosi tuo, kas patraukė akį Jungtinių Amerikos Valstijų, Ispanijos bei Didžiosios Britanijos muzikos ir meno gerbėjus.

Lietuvių kurti kostiumai atsidūrė Deuxhomm.es bei Fgukmagazine.com leidiniuose. Tai gyvenimo būdo, mados, muzikos, kultūros bei meno leidiniai, pristatę „Beissoul & Einius“ duetą kaip pirmą Baltijos šalių kūrėją, gebantį savo kūryboje sujungti keletą sričių – muziką, stilių, madą.

Pasirodymas Kijeve įvyko po sėkmingų „Beissoul & Einius“ koncertų Lietuvoje, į kuriuos bilietai buvo išparduoti vos paskelbus datas. Koncertai skirti pristatyti trečiąjį dueto albumą #asecretcontract.

Lietuviškasis duetas jau ruošiasi vasaros festivaliams, kurie vyks Estijoje, Baltarusijoje bei įvairiuose Ukrainos regionuose – net ir Karpatų kalnuose.

Gegužės mėnesį „Beissoul & Einius“ vyksta į Berlyno Vaizdo muzikos apdovanojimų ceremoniją – jų vaizdo klipas „Lion“ yra nominuotas net keliose kategorijose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius