Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2014 03 05

„Bliuzo naktyse“ koncertuos veiksmo filmų žvaigždė Stevenas Seagalas

Muzikos festivalio „Bliuzo naktys“ organizatoriai praneša, kad JAV veiksmo filmų žvaigždė Stevenas Seagalas liepos 4-ąją Lietuvoje, Varniuose, prie Lūkšto ežero, gros tikrą amerikietišką bliuzą.
Stevenas Seagalas
Stevenas Seagalas / „Bliuzo naktų“ organizatorių nuotr.

Nors daugeliui Stevenas Seagalas labiau žinomas kaip Holivudo aktorius, tačiau iš tiesų savo gyvenime jis muzikavo daugiau nei vaidino. Pirmąją gitarą jis gavo būdamas vos 12-os metų, o šiuo metu yra sukaupęs vieną įspūdingiausių bliuzo gitarų kolekcijų pasaulyje.

Birželį ir liepą Stevenas Seagalas su savo bliuzo grupe rengia turą Europoje, o antradienį jo komanda „Facebook“ paskyroje džiaugsmingai paskelbė: „Iš tiesų daug jaudinančių dalykų vyksta šiais metais Steveno Seagalo fronte ir dar daugiau paaiškės netrukus. Bet šiuo metu jau yra skelbiamas Steveno bliuzo koncertas, kuris įvyks liepos 4 d. festivalyje „Bliuzo naktys“ Lietuvoje.“

„Ketverius metus siekėme šio tikslo ir pagaliau mūsų svajonei buvo lemta išsipildyti. Stevenas Seagalas su savo grupe priėmė kvietimą pagroti „Bliuzo naktyse“, nekantriai jo lauksime“, – sakė festivalio prodiuseris Algirdas Barniškis-Blėka.

VIDEO: Steveno Seagalo šou

Airių, žydų ir mongolų kraujo turintis Stevenas Seagalas karjerą pradėjo nuo pagalbinio darbininko kavinėje, kur taip vikriai sukosi, kad kolegos buvo pastebėtas ir pakviestas užsiimti karatė. Ilgainiui jis pasiekė 7 danų aikido juodąjį diržą ir gavo nemažai įdomaus darbo Holivude. Stevenas Seagalas sukūrė ryškius vaidmenis tokiuose įtempto veiksmo filmuose kaip „Juodoji aušra“, „Užsienietis“, „Grėsminga žemė“, „Atpildas“, „Nepavykęs sandėris“, „Žmogus šešėlis“ ir t.t.

Stevenas Seagalas per savo karjerą taip pat yra grojęs su labiausiai įkvepiančiomis bliuzo legendomis. BB Kingas, Bo Diddley, Johnas Lee Hookeris, Clarence „Gatemouth“ Brownas – visi paliko pėdsaką išskirtinėje Steveno muzikoje, kuriai komplimentų nešykštėjo ir pats BB Kingas, pasakęs, kad Stevenas Seagalas yra tiesiog puikus gitaristas.

Festivalis „Bliuzo naktys“ vyks Telšių rajone, Varniuose liepos 4–5 dienomis. Kiti atlikėjai bus paskelbti netrukus. Bilietus platina „Tiketa“.

„Bliuzo naktų“ organizatorių nuotr./Stevenas Seagalas
„Bliuzo naktų“ organizatorių nuotr./Stevenas Seagalas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius