-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 04 21

Minint pirmąsias Prince'o mirties metines gerbėjai liko be žadėto albumo: užprotestavo šeima

Balandžio 21-ąją sueina lygiai metai, kuomet anapilin iškeliavo dainininkas Prince'as. Ir kaip tik šiandien turėjo pasirodyti jo albumas „Deliverance“ su iki šiol negirdėtomis dainomis, kurių jis dar būdamas gyvas nebespėjo išleisti. Tačiau kone paskutinę minutę prieš tai sukilo dainininko šeima.
Gerbėjai gedi mirusio dainininko Prince
Gerbėjai gedi mirusio dainininko Prince
Temos: 2 Prince'as Muzika

Pomirtiniame Prince'o albume turėjo būti šešios naujos dainos: „Deliverance“, „Man Opera“, kuri susideda iš keturių dainų „I Am“, „Touch Me“, „Sunrise Sunset“, ir „No One Else“ popuri, bei pilna „I Am“ versija.

Šios dainos parašytos ir įrašytos tuo metu, kai Prince'as buvo nepriklausomas atlikėjas, protestuojantis prieš, jo nuomone, neteisingą muzikos industriją ir didžiąsias įrašų kompanijas. Albumas „Deliverance“, kurį išleidimui per metus paruošė prodiuseris ir garso inžinierius George'as Ianas Boxillas, taip pat turėjo būti išleistas kaip nepriklausomas, nesusietas su jokia muzikos įrašų kompanija, ir visas pelnas, gautas už jį, turėjo atitekti velionio dainininko turto paveldėtojams.

Tačiau tie patys paveldėtojai užprotestavo – kreipėsi į teismą prašydami teisėjo užkirsti kelią platinti albumą. Teisėjas prašymą patenkino ir iš visų internetinių muzikos platformų, kuriose nuo antradienio buvo galima pasiklausyti „Deliverance“ dainos, ši pašalinta. O ir penktadienį, kada turėjo pasirodyti pilnas albumas, jis nebepasirodys.

Anot paveldėtojų, George'as Ianas Boxillas nepaisė jų prašymo grąžinti nebaigtus Prince'o kūrinius ir pats savavališkai juos apdorojo ir nusprendė išleisti. Ieškinyje nurodoma, kad tų dainų vertė – 75 tūkst. JAV dolerių.

Vida Press nuotr./Prince'as
Vida Press nuotr./Prince'as

15min primena, kad Prince'as mirė 2016-ųjų balandžio 21-ąją savo namuose. Jam buvo 57-eri. Praėjus dviem mėnesiams po jo mirties, buvo paskelbtos skrodimo išvados: popmuzikos superžvaigždė mirė dėl netyčinio apsinuodijimo psichotropinėmis medžiagomis. Prince'as perdozavo fentanilio – itin stiprių opioidinės kilmės skausmą malšinančių vaistų, kurie paprastai išrašomi vėžiu sergantiems pacientams. Fentanilis neretai neatsakingai naudojamas svaiginimuisi – dėl netinkamo jo vartojimo svaiginimosi tikslais JAV mirštama kur kas dažniau nei nuo heroino ar morfijaus perdozavimo. JAV šis vaistas klasifikuojamas kaip narkotikas – jo poveikis yra panašus į heroino, tik jis taip stipriai neskatina euforijos jausmo, o labiau veikia kaip stipresni analgetikai ir raminamieji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius