-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bradas Pittas ir Angelina Jolie Somaliui nusiuntė dosnią auką

Aktoriai Bradas Pittas ir Angelina Jolie visame pasaulyje žinomi dėl savo dosnumo. Viena garsiausių Holivudo porų nuolat aukoja kenčiantiems. Šįsyk jie skyrė solidžią sumą organizacijai, besirūpinančiai badaujančių ir skurstančių Somalio žmonių gyvybėmis.
Angelina Jolie ir Bradas Pittas
Angelina Jolie ir Bradas Pittas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

B.Pitto ir A.Jolie įkurtas fondas „The Jolie-Pitt Foundation“ paaukojo 340 tūkst. JAV dolerių (apie 864 tūkst. Lt) humanitarinę pagalbą teikiančiai organizacijai „Just Relief Aid“, kad pagelbėtų namų netekusioms moterims ir jų vaikams pilietinio karo draskomoje Afrikos šalyje.

Kaip teigė B.Pitto ir A.Jolie fondo atstovai, lėšos bus skirtos „Badbaado“ sveikatos paslaugų klinikai, kuri padeda 300 žmonių kasdien. Somalio tauta šiuo metu išgyvena baisiausią bado protrūkį per pastaruosius 60 metų. Skaičiuojama, kad apytikriai 29 tūkst. penkių metų amžiaus ir jaunesnių vaikų jau mirė.

Jungtinių Tautų pagrindinėje būstinėje, Ženevoje, Šveicarijoje, praėjusį antradienį vykusios ceremonijos metu A.Jolie taip pat atkreipė susirinkusiųjų dėmesį į Somalio problemas. „Neviltis, pakurstyta žiauraus bado, sausros ir nerimstančių konfliktų derinio dešimtis tūkstančių žmonių privertė bėgti iš Somalio pusiasalio. Privalome pamėginti įsivaizduoti, kokioje beviltiškoje padėtyje atsidūrė šie žmonės, kai vienintelė vargo alternatyva – rizikuoti mirti jūroje ar atsiduoti į nuožmių kontrabandininkų rankas“, – sakė aktorė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius