Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Britų kino žvaigždei Grantui sukako 50 metų

Holivude didelės sėkmės sulaukusiam britų kino aktoriui Hugh Grantui ketvirtadienį sukako 50 metų.
Hughas Grantas
Hughas Grantas / „Scanpix“ nuotr.

Filmo "Ketverios vestuvės ir vienerios laidotuvės" žvaigždė nepaprastai populiarus tarp kino gerbėjų, o dauguma netgi atleido jam už santykius su prostitute Divine Brown prieš 13 metų, nors toks skandalas būrų sužlugdęs daugelį kitų.

Po šio incidento H.Grantas sėkmingai tęsė karjerą, suvaidinęs populiariuose filmuose "Noting Hilas“, "Įsimylėti per dvi savaites" ir "Bridžitos Džons dienoraštis".

Anksčiau jis palaikė romantiškus ryšius su Anglijos gražuolėmis Elizabeth Hurley ir Jemima Khan, taip pat yra didelis golfo, futbolo ir kriketo gerbėjas.

Keletas įdomių faktų, kurių galėjote nežinoti apie aktorių, kurio visas vardas – Hughas Johnas Mungo Grantas:

– Jis laimėjo stipendiją studijoms Anglijos prestižiniame Oksfordo universitete.

– Britų kino pasaulio žurnalo "Empire" 1995 metais paskelbtame visų laikų seksualiausių kino žvaigždžių šimtuke H.Grantui skirta 43–oji vieta.

– Jo buvusi mergina ir verslo partnerė E.Hurley jųdviejų įkurtą kino studiją pavadino "Simian Films" ("simian" anglų kalba reiškia "žmoginė beždžionė"), nes H.Grantas jai atrodė panašus į beždžionę.

– H.Granto vaidinamus personažus prancūzų kalba įgarsino kino žvaigždė Vincentas Cassellis, nors pats aktorius puikiai moka šią kalbą.

– Jis yra prisidėjęs kuriant filmo scenarijų apie savo senelio pabėgimą iš belaisvių stovyklos per Antrąjį pasaulinį karą.

– Kaip ir filmų apie Harį Poterį žvaigždė Danielis Radcliffe'as, H.Grantas yra didelis Londono futbolo klubo "Fulham" gerbėjas.

– Jis iš pradžių buvo pasirinktas vaidinti savimylą burtininką Gilderojų Lokhartą filme "Haris Poteris ir paslapčių kambarys".

– Vaikystėje H.Grantą skambinti pianinu mokė garsaus kompozitoriaus Andrew Lloydo Webberio motina.

– H.Grantui buvo pateikti kaltinimai dėl nepadoraus elgesio, kai Los Andželo policijos pareigūnai jį užklupo "besilinksminantį" automobilyje su prostitute Divine Brown. Aktoriui buvo skirta 1 180 dolerių bauda, taip pat buvo įpareigotas pasitikrinti dėl AIDS.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius