-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gyvūnų teisių gynėja Bardot ragina Bosnijos vyriausybę išgelbėti du lokius

Buvusi didžiojo ekrano žvaigždė Brigitte Bardot penktadienį paprašė Bosnijos vyriausybės, kad ši jos gimtadienio proga padėtų išgelbėti du retus lokius, kurie yra laikomi nelaisvėje šioje Balkanų šalyje.
Anksčiau Brigitte Bardot buvo parašiusi piktą laišką Švedijos šiaurėje esančio Lykselės zoologijos sodo vadovybei dėl netinkamo lokių laikymo.
Anksčiau Brigitte Bardot buvo parašiusi piktą laišką Švedijos šiaurėje esančio Lykselės zoologijos sodo vadovybei dėl netinkamo lokių laikymo. / „Scanpix“ nuotr.

B.Bardot, kuriai pirmadienį sukaks 75 metai, nori, kad šie lokiai būtų perkelti į vieną Vokietijos gyvūnų prieglaudą.

AFP/„Scanpix“ nuotr./B.Bardot
Brigitte Bardot

„Prašome jūsų pagalbos, kad gautume reikalingus leidimus šiems lokiams pervežti į juos galinčią priimti prieglaudą“, – sakoma B.Bardot laiške, atsiųstą Bosnijos žemės ūkio ministrui Damirui Ljubičiui.

Garsenybė išreiškė viltį, kad ministras jos gimtadienio proga įteiks „dovaną – išvaduos lokius iš pragariškų sąlygų ir užtikrins jų laimingą ir deramą gyvenimą pritaikytoje aplinkoje“.

„Tai mano didžiausias troškimas“, – pabrėžė buvusi aktorė.

Pasak jos, Bosnijos gyvūnų teisių gynėjų organizacija NOA pasisiūlė organizuoti žvėrių perkėlimą į prieglaudą Vokietijoje.

NOA atstovė Bogdana Mijič sakė naujienų agentūrai AFP, jog du 18 mėnesių rudieji lokiai laikomi pririšti grandinėmis vienoje privačioje valdoje netoli centrinio Gorni Vakufo miesto.

Ji nurodė, kad šios valdos savininkui taip pat priklauso restoranas, į kurį jis vilioja svečius, linksmindamas lokių pasirodymais.

„Pateikėme paraišką lokių išvežimui iš šalies. Tie gyvūnai yra nykstantys, o Bosnijoje nėra vietos, kur juos būtų galima laikyti tinkamomis ir humaniškomis sąlygomis“, – pridūrė B.Mijič.

Gyvūnų teisių gynėja sakė, kad lokiai nepakankamai šeriami, kad nesustiprėtų ir nenutrūktų nuo grandinių.

Vietos institucijos Bosnijoje anksčiau rado šešis panašiomis sąlygomis laikomus lokius ir nurodė juos užmigdyti, pabrėžė B.Mijič.

B.Bardot aktorės karjerą nutraukė prieš daugiau nei 30 metų ir pasišventė kovai už gyvūnų teises.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius