-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Hario Poterio“ autorė J.Rowling apkaltinta plagijavimu

Britų rašytojai Joanne K.Rowling gresia daugelio milijonų dolerių ieškinys.
J.K.Rowling
J.K.Rowling / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Romanų apie Harį Poterį autorė kaltinama pavogusi britų rašytojo kūrinio idėją, ketvirtadienį praneša britų dienraštis „Guardian“.

Laikraštis praneša, kad rašytojo Adriano Jacobso teisių paveldėtojai pateikė ieškinį turtingiausiai pasaulio rašytojai J.Rowling. Tokiu būdu rašytoja tapo bendraatsakove ieškinio, kuris 2009 metų vasarą buvo paduotas leidyklai „Bloomsbury“, kaltinant pažeidus autoriaus teises.

Ieškovai pareiškė, kad nemaža velionio rašytojo A.Jacobso kūrinio „Burtininko Vilio nuotykiai. 1. Įniršusi žemė“ dalis panaudota knygoje „Haris Poteris ir ugnies taurė“.

„Mes manome, kad J.Rowling pati nurašė knygą apie burtininką Vilį. Viskas, kas yra knygoje apie „Burtininką Vilį“, randama ir „Ugnies taurėje“. Todėl dabar mes pateikiame ieškinį ne vien leidyklai „Bloomsbury“, – sakė ieškovų atstovas Maxas Marksonas.

Pasak M.Marksono, J.Rowling tapo ieškinio bendraatsakove, kai sužinota, kad dar nepasibaigęs terminas, kai jai gali būti pateikti tokio pobūdžio kaltinimai. „Manau, kad tai bus milijardinis ieškinys“, – sakė jis.

Rašytoja tokius kaltinimus atmeta. „Man liūdna, kad dar kartą man buvo pateikti kaltinimai, kad aš, rašydama knygą apie Harį Poterį, pasinaudojau kitos knygos medžiaga. Kalbama apie tai, kad aš niekada negirdėjau šio autoriaus pavardės, kol nebuvo mesti pirmieji kaltinimai. Aišku, kad jos niekada nebuvau skaičiusi“, – sakė J.Rowling .

„Tie kaltinimai ne tik nepagrįsti, bet ir absurdiški. Mane liūdina, kad aš ir mano leidykla „Bloomsbury“ turėsime gintis. Mes netrukus pateiksime prašymą teismui, kad šie kaltinimai neturi jokio pagrindo ir tuoj pat turi būti atmesti“, – pridūrė rašytoja.

Laikraštis pastebi, kad leidykla „Bloomsbury“ kol kas niekaip nekomentavo J.Rowling pateiktų kaltinimų. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius