Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Holivudo žvaigždės Hathaway draugas nuteistas kalėti

Šaunų italų sukčių, kuris draugavo su Holivudo aktore Anne Hathaway, Niujorko teismas ketvirtadienį nuteisė kalėti ketverius su puse metų.
Anne Hathaway
Anne Hathaway / AFP/„Scanpix“ nuotr.

30-metį Raffaello Follieri, kuris su filmo „Ir velnias dėvi „Prada“ žvaigžde susitikinėjo iki savo arešto birželio mėnesį, nuteisė Manhatano federalinis teismas. Po to, kai atliks bausmę, jis bus deportuotas į Italiją.

„Atsakovas užsiėmė nemažu sukčiavimu, susijusiu su reikšminga pinigų suma, reikšmingą laiko tarpą“, – sakė teisėjas Johnas Koeltlas.

Tamsiaplaukis R.Follieri išviliojo iš investuotojų daugiau nei 2 mln. dolerių (5 mln. Lt). Jis privertė juos patikėti, jog gali su nuolaida nupirkti Katalikų Bažnyčios nekilnojamojo turto, nes esą turi ypatingų ryšių Vatikane.

Jis net tvirtino, kad buvo susitikęs su popiežiumi Jonu Pauliumi II ir dirbo vyriausiuoju Vatikano finansininku. Papildomai pinigų R.Follieri susižėrė pateikdamas savo aukoms didžiules sąskaitas už pokalbius telefonu.

Rugsėjo mėnesį R.Follieri padarė kaltės pripažinimo pareiškimą dėl sąmokslo, sukčiavimo ir pinigų plovimo. Kaip rodo teismo dokumentai, R.Follieri gautus pinigus paslėpė Monake įsikūrusiose kompanijose.

Nemaža pinigų dalis buvo skirta jo prabangiam gyvenimo būdui apmokėti, įskaitant gėles, vakarienes prabangiuose restoranuose, atostogas su A.Hathaway, buto Manhatane ir jachtos nuomą.

Teismas nurodė konfiskuoti iš R.Follieri 2,4 mln. dolerių, 15 laikrodžių, įvairius papuošalus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius