Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jackas Nicholsonas ir Anthony Hopkinsas. Jų žavesys laiko tėkmei nepavaldus (nuotraukos)

Šie du be galo talentingi aktoriai – išskirtinės asmenybės ir realiame gyvenime. Ūmaus charakterio vyrai turbūt sunkiai tarpusavyje sutartų, nes jų vertybės ne visuomet sutampa...
Jackas Nicholsonas ir Anthony Hopkinsas
Jackas Nicholsonas ir Anthony Hopkinsas / AOP nuotr.

Agresija

Jackas Nicholsonas (72) (toliau  – J. N.): Be savo žymiosios demoniškos šypsenos aktorius garsėja ir pykčio priepuoliais, kurie jį ištikdavo ne tik filmavimo aikštelėje. „Penkių lengvų pjesių“ scenarijaus autorė ir Jacko jaunystės laikų draugė Carol Eastman prisimena, kad scena pakelės užeigoje, kurioje Nicholsono herojus viską išdaužo, paimta iš tikro gyvenimo – tąsyk Jackas vos neužmušė padavėjos. Pasak kalbų, per Stanley Kubricko „Švytėjimo“ filmavimą aktorius taip įsijautė į kuoktelėjusio rašytojo vaidmenį, kad kirviu vos nesukapojo pagrindinio vaidmens atlikėjos.

Anthony Hopkinsas (71) (toliau – A. H.): Nepaisant aktoriaus talento, kuris atsiskleidė vaidinant pirmuosiuose spektakliuose, Hopkinsas iš karto pagarsėjo kaip nesukalbamas, pasipūtęs ir piktas žmogus. Jo pirmasis svarbus vaidmuo nacionalinio teatro scenoje vos netapo paskutiniuoju: scenoje Anthony susimušė su kitu aktoriumi ir vos jam nesulaužė stuburo. „Tu pernelyg pavojingas!“ – įtūžęs rėkė spektaklio režisierius. Kalbama, kad kartą filmavimo aikštelėje įsiutęs Hopkinsas sunkia pelenine filmo kūrėjui bandė praskelti galvą. Aktorius kumščius paleisdavo ir gyvenime. Pirmajai jo žmonai Petronellai Barker su penkiamete dukrele Abigaile  dėl dažnų vyro išgėrinėjimų ir mosavimųsi kumščiais teko jį palikti. Vyro smurtą patyrė ir antroji aktoriaus žmona Jennifer Lyton. Kartą Anthony, apimtas pykčio priepuolio, sudaužė fortepijoną.

Etiketas

J. N.: Šis aktorius ypač skrupulingai paiso gero tono taisyklių: kaip perduoti lėkštę, nešūkauti iš vieno kambario į kitą, neatidaryti durų prieš tai nepasibeldus, visuomet praleisti moterį... „Šių paprastų taisyklių tikslas – gyvenimą padaryti geresniu. Negalime dėl netinkamų manierų nuolat kovoti su tėvais, nes tai kvaila. Visuomet stengiuosi būti mandagus. Mandagumas nėra abstrakti sąvoka, tai visiems gerai suprantama pagarbos vienas kitam kalba“, – sako garbaus amžiaus sulaukęs aktorius.

A. H.: „Mane įšventino į riterius už žmogėdros vaidmenį. Iki tol aš 20 metų vaidinau Williamo Shakespeare’o herojus ir niekas į mane neatkreipė dėmesio!“ – sakė Anthony Hopkinsas, kai karalienė Elizabeth II aktorių įšventino į riterius ir suteikė jam sero titulą. „Tai didžiulė garbė, tačiau sero titulu niekuomet nesinaudojau. Man tolimas tas pasaulis, kuriame žmonės vienas į kitą kreipiasi žodžiu „sere“, – sako ypatingoms etiketo vingrybėms nenorinti paklusti Holivudo pažiba.

Pinigai

J. N.: Jau seniai Jackas nežengia į filmavimo aikštelę už mažiau nei 15 mln. JAV dolerių. Tiesa, kartą jis padarė išimtį. Kad galėtų nusifilmuoti režisieriaus Alexanderio Paino  kino juostoje „Apie Šmitą“, Jackas sumažino savo įkainį, nes viso filmo biudžetas buvo tik 30 mln. JAV dolerių. Tačiau aktorius gavo dalį uždirbto filmo pelno. Nicholsonas puikiai žino, kad tokios sutartys pelningos. Pavyzdžiui, nusifilmavęs kino juostoje „Betmenas“, jis vietoj honoraro gavo 60 mln. JAV dolerių filmo uždirbto pelno. Kalbama, kad aktorius turi daugiau nei 250 mln. JAV dolerių vertės turto, tačiau Nicholsonui to vis dar maža...

A. H.: „Pinigų niekuomet nebūna per daug. Svarbiausia, kad šlamantieji laiku patektų į mano banko sąskaitą, o kalbos apie vaidmenį ar apie aktoriaus vaidybos grožį manęs visiškai nedomina“, – prisipažįsta Hopkinsas. Šios Holivudo žvaigždės honorarai padidėjo tuomet, kai jis ryžosi vaidinti kanibalą Lekterį juostoje „Avinėlių tylėjimas“. Už žmogėdros vaidmenį aktoriui sumokėtas 15 mln. JAV dolerių honoraras. Už vaidmenį „Raudonajame drakone“ aktorius gavo 20 mln. JAV dolerių.

Santykiai su žiniasklaida


J. N.: „Manau, esu bendraujantis žmogus ir mielai lankausi tuose renginiuose, kurie man įdomūs, pavyzdžiui, „Auksinių gaublių“ ar „Oskarų“ įteikimo ceremonijose. Į kalbas, kad per retai duodu interviu, galiu atsakyti, jog su spaudos atstovais bendrauju tuomet, kai kino ekranuose pasirodo naujas filmas, kuriame aš vaidinu. Likusį laiką ilsiuosi nuo žurnalistų, o žurnalistai – nuo manęs.“

A. H.: Aktorius visuomet mokėjo išlaikyti atstumą. Kartais jis tai daro labai subtiliai ir neįkyriai, o kartais – gana grubiai. Iš prigimties kupinas cinizmo Hopkinsas niekuomet prieš nieką neatsiprašinėja už savo keistą elgesį, nes mano, kad kiekvienas žmogus turi savitą požiūrį  įgyvenimą ir kiti tai privalo priimti kaip duotybę. 

Gal laikas į pensiją?

J. N.: Kai filmavimosi dienotvarkė būdavo perkrauta ir per trejus metus  Nicholsonas neturėjo nė vienos laisvos dienos, jis norėjo mesti aktorystę. Tačiau dabar, darbo tempui sulėtėjus, Jackas vadovaujasi kitokia filosofija: „Į pensiją nesiruošiu. Mąstau, kad neblogai būtų dar kartą  išbandyti jėgas režisūroje, tačiau tam reikia priversti save parašyti scenarijų.“

A. H.:
Aktorius  galėtų sau leisti nieko nebedirbti, iki gyvenimo pabaigos sėdėti sode, stebėti vandenyne išdykaujančius delfinus. „Nuo tokio gyvenimo tiesiog išprotėčiau arba mirčiau. Žmonės, kurie išeina į pensiją, labai greitai miršta. Todėl aš į pensiją nesiruošiu! Turiu jauną žmoną, daug sportuoju, esu puikios fizinės formos. Į pensiją išeisiu tik tuomet, kai nusilps mano atmintis ir nebegalėsiu įsiminti tekstų“, – sako garbaus amžiaus Hopkinsas.

Vedybiniai saitai

J. N.: Oficialiai Nicholsonas vedė tik kartą. Po šešerių bendro gyvenimo metų jis su žmona išsiskyrė. Nuo to laiko aktorius nė sykio nevedė. „Mano gyvenime jau buvo viena santuoka ir man patiko būti vedusiu vyru. Mano šrinktoji buvo vardu Sandra Knight. 1964 m. ji man pagimdė vyriausiąją dukrą Jennifer. Dabar aš mėgaujuosi viengungio gyvenimu ir nemanau, kad kas nors pasikeis“, – sako garsus aktorius. Oficialiai Jackas turi tris vaikus ir, jei tikėtume kalbomis, aštuonias nesantuokines atžalas.

A. H.: Hopkinsas vedė tris kartus. Pirmoji santuoka su aktore Petronella Barker truko penkerius metus, o antroji santuoka su kantriąja  Jennifer Lynton – 29 metus. Šioms dviem moterims Anthony nebuvo gailestingas. Gyvendamas su jomis, jis daug gėrė ir abi moteris mušė. Tik su trečiąja žmona kolumbiete Stella Arroyave Hopkinsas pasijautė laimingas. Ši moteris ne tik sušildė niūraus velsiečio širdį, bet ir paskatino jį grįžti prie muzikos, įkvėpė norą tapyti. „Mano žmona – ne aktorė. Ji labai padori, kukli, protinga ir rami. Aš esu visiška jos priešingybė. Gal dėl to mums taip gera kartu?..“ – sako gyvenimo pilnatvę tik iš trečio bandymo pajutęs aktorius. 

Vaikai

J. N.: Jackas turi tris oficialius vaikus ir anūką. „Su vaikais stengiuosi praleisti kuo daugiau laiko. Išduosiu paslaptį: aš specialiai perskaičiau keletą knygų, kad išmokčiau su vaikais geriau bendrauti. Mano meilė jiems nereikli. Žinau, kaip vaikams padėti, jei jie nori geriau save išreikšti. Žinau, ką patarti, jei vaikai papasakoja apie širdį slegiančius sunkumus... Aš jiems stengiuosi parodyti pasaulį be pagražinimų. Noriu jiems įskiepyti, kad būti laimingam – tai normalu ir nereikia ieškoti problemų, kurių iš tikrųjų nėra“, – atvirai sako aktorius.

A. H.: Anthony prisipažįsta, kad niekuomet nebuvo geras tėvas. Jis su dukra Abigale Hopkins iš pirmos santuokos (jie nusifilmavo vienoje juostoje – aut. past.) ligi šiol nepalaiko jokių artimesnių santykių.

Moterys

J. N.: Vienas iš žinomiausių Holivudo viengungių neseniai prisipažino, kad jis mylėjosi su 2 000 dailiosios lyties atstovių. Jackas moteris skirsto į dvi kategorijas: į tas, kurios iš karto gulasi su juo į lovą, ir į tas, kurios iš karto skelia jam antausį. Nicholsonas turėjo daug meilės nuotykių su daugybe aktorių ir manekenių. Ilgiausiai (17 metų) jis draugavo su aktore Angelica Houston – režisieriaus Johno Houstono dukra. Jiedu išsiskyrė tada, kai žiniasklaida pranešė, jog aktorė Rebecca Broussard nuo Nicholsono laukiasi kūdikio. Kalbama, kad Jackas džiaugėsi net ir tokių pripažintų gražuolių kaip Naomi Campbell (39), Kate Moss(35) kūnais. „Man niekada neužteko moterų. Visuomet buvau nepasotinamas. Būdavo dienų, kai mano lovoje iš karto gulėjo net keturios moterys“, – neslepia vienas garsiausių Holivudo mergišių. Sakoma, kad moteris, papuolusi į Jacko glėbį, visuomet lieka patenkinta.

A. H.:
„Moterys mane gąsdina. Nelabai vertinu santykius su jomis, neturiu artimų ryšių su jokia moterimi, nes man labiau patinka vienatvė“, – taip kalbėjo Anthony, kai jam buvo 64 metai ir jo gyvenimo kelyje dar nebuvo pasirodžiusi trečioji žmona – antikvarinės parduotuvėlės savininkė Stella Arroyave.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius