-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kravitzo šokėjui Lil'Tim patinka mokyti lietuvius (nuotraukos, video)

Jauni breiko šokėjai, svajojantys magiškai suktis ant grindų, šiomis dienomis, užsukę į „Ežio inkubatorių“ Vilniuje, aptiks nedidelio ūgio juodaodį vyruką, kuris pritrenks juos ne tik nuoširdžia šypsena, bet ir meistriškais triukais.
Lil'Tim moko šokti breiką lietuvaičius.
Lil'Tim moko šokti breiką lietuvaičius. / Alvydo Opulskio montažas

Lietuvius breiko pradmenų ir subtilybių sutiko pamokyti garsus D. Britanijos breiko šokėjas Lil'Tim, kurį galėjome ne kartą matyti vaizdo klipuose, televizijos laidose, filmuose, užsienio dainininkų (tarp jų ir Lenny'io Kratvizo) koncertiniuose turuose.

„Dabar man 35-eri – profesionaliai šoku jau 17 metų, o pirmųjų šokio judesių pradėjau mokytis 11-os metų, – šypsodamasis prisipažįsta Lil'Tim, kuriam duotum mažiausiai dešimt metų mažiau. – Nuo to laiko negaliu nustoti šokti ir treniruotis: važiuoju autobusu, klausau savo muzikos grotuvo ir šoku arba vaikštau parduotuvėje, išgirstu grojančią muziką ir pradedu šokti – tai baisu! Bet toks mano gyvenimo būdas.“

Profesionalus breiko šokėjas per savo karjerą aplankė daugybę šalių, vienoje scenoje šoko su „Bomb Funk Mc’s“, Lenny'iu Kravitzu ir kitais garsiais populiariais atlikėjais. Taip pat jis yra šokių grupės „Air force crew“ narys. Sukaupęs vertingos patirties, Lil'Tim ja dalijasi su jaunesniais, breiko paslapčių norinčiais sužinoti šokėjais. Jis veda BBC laidą breiko šokėjams ir teisėjauja jaunųjų breikerių pasirodymuose. 

VIDEO: lil'tim bbc blast

Lil"Tim breiko pradžiamokslis BBC.

„Jeigu nori ką nors išmokyti šokti, turi jam duoti pagrindus ir svarbiausia – nesužlugdyti. Aš labai lėtai mokiausi šokti – man tai atrodė baisiai sudėtinga, bet mano mokytojai manęs nesužlugdė, leido įsiklausyti į muziką ir ją pajusti. Todėl manau, kad mokantis šokti labai svarbu išsaugoti ramybę, – aiškino breiko profesionalas, dabar pamokas vedantis jauniems lietuvaičiams. – Aš visada paleidžiu muziką ir leidžiu savo mokiniams ją pajusti visu kūnu – tada daug paprasčiau mokytis, o ne tik mechaniškai atkartoti judesius.“

Šokėjas tikino, kad su lietuvaičiais dirbti jam labai patinka, nes jie pilni entuziazmo, o ir Vilnius jam atrodo patrauklus miestas.

„Čia puiki vieta ir joks šaltis man netrukdo. Nors dar kol kas nedaug mačiau, bet mano mokiniai žadėjo pravesti man ekskursiją“, – nusišypsojo Lil'Tim, o tada garsiai paleido muziką ir vėl ėmė suktis ant grindų, atkartojamas jaunųjų lietuvaičių.

VIDEO: lil'tim uks finest

Lil'Tim meistriški triukai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius