Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mirė garsus britų komikas Rikas Mayallas

Pirmadienį mirė britų komikas Rikas Mayallas, kuris devintajame dešimtmetyje davė pradžią naujai britų televizijos komedijos bangai. Aktoriui buvo 56-eri.
Rikas Mayallas
Rikas Mayallas / AOP nuotr.

Anarchiniu komišku stiliumi garsėjęs Rikas Mayallas padėjo parašyti scenarijų BBC situacijų komedijai „The Young Ones“ ir joje vaidino, įkūnijo korumpuotą, bet lipšnų politiką Alaną B'Stardą situacijų komedijoje „The New Statesman“ ir pasirodydavo drauge su garsiuoju Rowanu Atkinsonu seriale „Blackadder“.

Apie jo mirtį pranešusi aktoriaus vadybos kompanija mirties priežasties nenurodė.

1998 metais Rikas Mayallas patyrė rimtą keturračio avariją, po kurios penkias dienas buvo komos būsenos.

Jis priklausė kartai, kuri atlikdavo vadinamosios alternatyvios komedijos – neįprastos, dažnai siurrealistinės ir, ypač Riko Mayallo atveju, farsą primenančios – numerius Londono klube „Comedy Store“. Jo, Adriano Edmondsono, Alexio Sayle'o, Dawn French ir Jennifer Saunders trupė vėliau padarė sėkmingas karjeras televizijoje ir iš esmės nustūmė į šoną ankstesnę, tradiciškesnę komikų kartą.

Rikas Mayallas buvo trumpam įsiveržęs į Holivudą – nusifilmavo 1991 metų juostoje „Drop Dead Fred“, kuriame suvaidino bjaurų jaunos moters įsivaizduojamą draugą, tačiau nesugebėjo pakartoti tos didžiulės sėkmės, kurios buvo sulaukęs Didžiojoje Britanijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius