-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasaulio garsenybės demonstruoja gerumą Haičiui

Haityje įvykus daugybę gyvybių nusinešusiam žemės drebėjimui garsiausi aktoriai ir atlikėjai gavo progą pademonstruoti humaniškumą ir dosnumą. Aukoti ir padėti surinkti kuo didesnę paramą kenčiantiems ryžosi visam pasauliui pažįstamos žvaigždės.
Johnas Travolta
Johnas Travolta / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Žemės drebėjimo sugriautame Haityje nepaprastoji padėtis paskelbta iki sausio pabaigos, šiuo metu ten darbuojasi gausios Jungtinių Tautų ir savanorių pajėgos. Prisidėti prie gelbėjimo misijos nutarė ir aktorius Johnas Travolta, turintis piloto licenciją. Jis savarankiškai ėmėsi organizuoti ir finansuoti pagalbos nusiaubtai Karibų šaliai tiekimą. „Susitariau, kad į Haitį vyktų lėktuvas, kuris skraidins savanorius, medikus, įvairias atsargas. Tikiuosi, toks mano žingsnis įkvėps ir kitus“, – sakė J.Travolta.

Rinkti paramą ėmė ir George‘as Clooney, kuris sausio 22-ąją surengs „Hope For Haiti“ pavadintą labdaringą televizijos maratoną. Jo metu pasirodys grupės U2 lyderis Bono, Justinas Timberlake‘as, Alicia Keys, Christina Aguilera, Stingas ir dar daugiau kaip 30 garsenybių. Renginys, kurį ves G.Clooney su iš Haičio kilusiu atlikėju Wyclefu Jeanu, bus transliuojamas per daugiau kaip 10 televizijos kanalų. Tarp jų ir MTV, VH1, „Comedy Central“, CMT, ABC, NBC, HBO ir CNN. Už laidų įrašų pardavimą gautos lėšos taip pat bus skirtos Haičio gyventojams.

Nelaimės ištiktą Haitį jau parėmė Madonna, skirdama 250 tūkst. JAV dolerių (apie 600 tūkst. Lt) iš asmeninių lėšų, aktorė Sandra Bullock, paaukojusi 1 mln. JAV dolerių (2,4 mln. Lt). Lady GaGa pažadėjo atiduoti visas lėšas, surinktas už koncertą sausio 24-ąją Niujorke. Bene garsiausia Holivudo pora Bradas Pittas ir Angelina Jolie taip pat paaukojo milijoną JAV dolerių. Paramą nukentėjusiesiems Haityje išreiškė ir dainininkas Usheris, ragindamas visus, galinčius prisidėti ir palaikyti bėdos ištiktus žmones. Karibuose esančią salą nelaimė sudrebino sausio 12-ąją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius