-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūzijos prezidento Francois Hollande'o meilužė aktorė Julie Gayet laimėjo bylą dėl privatumo pažeidimo

Prancūzijos teismas ketvirtadienį nurodė žurnalui „Closer“ sumokėti aktorei Julie Gayet 15 tūkst. eurų kompensaciją už privatumo pažeidimą – jos santykių su prezidentu Francois Hollande'u paviešinimą.
Aktorė Julie Gayet
Aktorė Julie Gayet / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Priteista suma yra mažesnė nei 50 tūkst. eurų, kurių reikalavo J.Gayet, iškėlusi bylą netrukus po to, kai „Closer“ sausio mėnesį paviešino 59 metų F.Hollande‘o ir 41 metų aktorės, atskirai atvykstančių į butą Paryžiuje esą slaptiems pasimatymams, nuotraukas.

Paryžiaus priemiesčio Nantero teismas taip pat nurodė žurnalui paskelbti visą nutartį savo pirmajame puslapyje.

Kilus skandalui F.Hollande‘as išsiskyrė su ilgamete partnere, 49 metų žurnaliste Valerie Trierweiler, bet atsisakė plačiau komentuoti savo privatų gyvenimą ar santykių su J.Gayet pobūdį.

Prezidentas nusprendė bylos nekelti ir nei jis, nei J.Gayet įtariamo romano nepripažino, bet aktorė teigė, kad jos gyvenimas dėl tų nuotraukų buvo „apverstas aukštyn kojomis“ ir teisėjas su ja sutiko.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Žurnalas „Closer“ paskelbė apie Francois Hollande'o romaną su Julie Gayet
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Žurnalas „Closer“ paskelbė apie Francois Hollande'o romaną su Julie Gayet

Per teismo posėdžius J.Gayet advokatas Jeanas Ennochi sakė, kad spauda aktorę „medžiojo“. „Ją puolė fotografų būriai, tai buvo tarsi laukinio žvėries medžioklė“, – sakė jis. J.Ennochi atsisakė komentuoti, kai su juo ketvirtadienį susisiekė AFP.

„Closer“ advokatė Delphine Pando teismui sakė, kad žurnalas galėjo skelbti tas nuotraukas, nes tai atitiko visuomenės interesą – jos kėlė klausimus dėl prezidento saugumo ir F.Hollande'o „skaidrumo pareigos“.

Be civilinės bylos J.Gayet pateikė du kitus kriminalinius skundus. Vienas jų, dėl privatumo pažeidimo, yra susijęs su kitomis „Closer“ paskelbtomis nuotraukomis, kuriose ji matyti sėdinti automobilyje. Automobilio vidus pagal Prancūzijos įstatymus laikomas privačia erdve.

Kitame aktorės kriminaliniame skunde paparacas kaltinamas „sukėlęs pavojų kitiems“, kai esą persekiojo ją.

Du vaikus turinti J.Gayet, kuri per 20 metų trunkančią karjerą suvaidino daugiau kaip 70-yje filmų, po skandalo stengėsi per daug neatkreipti į save dėmesio.

Per vieną retų viešų pasirodymų ji šį mėnesį Niujorke atmetė klausimus apie santykius su F.Hollande‘u ir vienam reporteriui pasakė: „Mano privatus gyvenimas yra mano privatus gyvenimas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius