-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Presley net ir po mirties uždirba daugiausiai

Elvis Presley, Snupio kūrėjas Charlesas Shultzas ir neseniai miręs aktorius Heathas Ledgeris yra daugiausiai per pastaruosius 12 mėnesių uždirbusios jau mirusios įžymybės, praneša „Forbes“.
Elvis Presley
Elvis Presley / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Atlyginimas

Žurnalas antradienį paskelbė nuo 2007-ųjų spalio iki 2008-ųjų spalio daugiausiai po mirties uždirbusių įžymybių sąrašą ir nurodė, kad šių trijų garsenybių vardai ir kūryba per tą laikotarpį bendrai uždirbo 105 mln. dolerių (269 mln. litų).

Praėjus 30-čiai metų po savo mirties, rokenrolo karalius uždirbo 52 mln. dolerių (133 mln. litų) – daug daugiau nei tokios gyvos žvaigždės kaip Justinas Timberlake'as, uždirbęs 44 mln. dolerių (113 mln. litų), ir Madonna, uždirbusi 40 mln. dolerių (102 mln. litų).

Elvis, kuris mirė būdamas 42-ejų, pirmąją šio sąrašo vietą antrus metus iš eilės užima dėl jo mirties 30-ųjų metinių minėjimo Memfyje Tenesio valstijoje, per kurį buvo gauta daugiau pajamų nei visas jo ankstesnių metų uždarbis, kurį sudarė 49 mln. dolerių (125 mln. litų).

Snupio kūrėjas Ch.Shultzas mirė 2000 metais, būdamas 77-erių. Jo paveldėtojai pernai pasirašė susitarimą su studija „Warner Bros.“, dėl kurios jis ir pakilo į viršų šiame sąraše – uždirbęs 33 mln. dolerių (85 mln. litų).

Australų aktorius H.Ledgeris, kuris perdozavęs vaistų mirė sausio mėnesį, būdamas 28-erių, savo vaidmeniu juostoje apie Betmeną „Tamsos riteris“ (The Dark Knight) uždirbo 20 mln. dolerių (51 mln. litų).

Reliatyvumo „tėvas“ Albertas Einsteinas užima ketvirtąją „Forbes“ sąrašo vietą. Nors jis mirė dar 1955-aisiais, „Mažylį Einšteiną“ vaizduojantys žaislai uždirbo net 18 mln. dolerių (46 mln. litų).

Televizijos prodiuseris Aaronas Spellingas, kuris mirė 2006-aisiais, iš pakartotinai rodytų populiarių jo šou uždirbo 15 mln. dolerių (38 mln. litų).

Vaikų knygų „Dr. Seuss“ autorius Theodoras Geiselis, kuris mirė 1991-aisiais, uždirbo 12 mln. dolerių (31 mln. litų), o septintoje vietoje esantis „bitlas“ Johnas Lennonas, kuris buvo nušautas 1980-aisiais, – 9 mln. dolerių (23 mln. litų). Pernai jis buvo antrojoje sąrašo vietoje.

Pirmąjį dešimtuką užbaigia 1987 metais miręs Andy Warholas, kuris uždirbo 8 mln. dolerių (20 mln. litų), 1962-aisiais mirusi Marilyn Monroe (Merilin Monro), kuri uždirbo 6,5 mln. dolerių (17 mln. litų), ir 1980-aisiais miręs, 6 mln. dolerių (15 mln. litų) uždirbęs aktorius Steve'as McQueenas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius