Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Rusų fotografo atkirtis Romano Abramovičiaus draugės Dašos Žukovos nuotraukai – ant baltaodžio sėdintis juodaodis

Niujorke gyvenantis rusų fotografas Aleksandras Kargalcevas neliko abejingas nuotraukai, kurioje įsiamžino oligarcho Romano Abramovičiaus mergina Daša Žukova.
Aleksandras Kargaltsevas
Aleksandras Kargaltsevas / Kadras iš „Youtube“
Temos: 1 Rasizmas

Aleksandras Kargalcevas nufotografavo du nuogus vyrus – juodaodis modelis sėdi ant baltaodžio, kurio poza primena kėdę. Nuotrauką galite pamatyti paspaudę čia.

Ši nuotrauka – fotografo atsakas į skandalingąją Dašos Žukovos nuotrauką, kurioje ji sėdi ant juodaodės manekenės (nuotrauką galite pamatyti paspaudę čia). Daugybę diskusijų sukėlusi nuotrauka buvo skirta iliustruoti straipsniui apie naują žurnalą „Garage“, kurio kūrėja yra manekene dirbusi Daša Žukova. Vėliau ji atsiprašė dėl tokios nuotraukos ir sakė, kad gailisi dėl savo poelgio.

AOP nuotr./Romanas Abramovičius ir Daša Žukova
AOP nuotr./Romanas Abramovičius ir Daša Žukova

„Buvau priverstas palikti Rusiją dėl diskriminacijos, kurią patyriau, nes esu gėjus. Esu nusivylęs, kad mano gimtojoje šalyje yra tokios gilios ksenofobijos tradicijos ir tokios nuotraukos kaip panelės Žukovos rodomos tarsi tai būtų normalu. Atrodo, tarsi rusai nesuvokia, kada žeidžia žmones dėl jų rasės, odos spalvos ar seksualinės orientacijos“, – „The Huffington Post“ savo nuomonę dėstė fotografas ir gėjų aktyvistas A.Kargalcsevas.

„Puikiai suprantu, kad mano nuotrauka daugumai rusų pasirodys provokuojanti ir nederama, nors ta bjauri Žukovos nuotrauka vargiai privers kurį nors jų susimąstyti“, – žurnalui „Out There Magazine“ sakė menininkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne
Užsisakykite 15min naujienlaiškius