-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šokiruojanti kūryba: ispanas Davidas Cata artimųjų portretus siuvinėja ant savo delno

Menininkas Davidas Cata savo artimųjų atvaizdus įamžina kiek neįprastu būdu, kuris gali šokiruoti silpnesnių nervų žmones.
Teta Fina
Ant delno išsiuvinėtas tetos Finos portretas / Davido Catos nuotr.

Užuot piešęs, tapęs ar lipdęs sau brangių žmonių atvaizdus, menininkas jų portretus siuvinėja. Atrodytų, kas čia tokio, tačiau D.Cata šeimos, draugų ir savo merginos portretus preciziškai siuvinėja ant savo delno.

Kaip galite pamatyti iš nuotraukų paspaudę čia, šis procesas neapsieina be skausmo ir kraujo žymių.

„Šis mano meninis projektas – mano ieškojimų, kaip šeimos prisiminimai yra svarbūs mūsų gyvenime, rezultatas. Šie portretai yra lyg mano dienoraštis. Man svarbu yra išsiuvinėti portretus ant delno, nes tai parodo gilų mano ryšį su šiais žmonėmis ir kaip jų netektis palieka pėdsaką mano gyvenime“, – portalui Huffingtonpost.com pasakojo menininkas.

D.Cata savo kūną naudoti kaip drobę pradėjo studijuodamas Madride. Jis teigė, kad siuvinėjimas ant delno nesukelia tiek daug fizinio skausmo, kaip gali atrodyti iš šalies. Jo delnas po trijų ar keturių savaičių užgyja, tačiau ant jo galima aptikti buvusių portretų žymių. Anot Davido, būtent tie randai ir yra pėdsakai, kuriuos palieka mylimi žmonės jo gyvenime.  

Kaip pasakojo menininkas, šis projektas yra labai asmeniškas. Ant delno D.Cata buvo įamžinęs savo merginos Tamaros, senelio, tetos, dėstytojo ir kitų žmonių portretus. Iš viso Davidas jau yra išsiuvinėjęs 20 portretų.

VIDEO: Performance "A flor de piel". Papá. David Catá

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne
Užsisakykite 15min naujienlaiškius