-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sužadėtinis stojo mūru už puolamą Natalie Portman

Pasigirdus kalboms, kad filme „Juodoji gulbė“ aktorę Natalie Portman bene visų šokių metu keitė profesionalios šokėjos dublerės, už šį vaidmenį „Oskaru“ apdovanotos mylimosios stojo ginti sužadėtinis Benjaminas Millepiedas.
Natalie Portman ir Benjaminas Millepiedas
Natalie Portman ir Benjaminas Millepiedas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kino juostos choreografas B.Millepiedas, nuo kurio aktorė laukiasi kūdikio, tikino, jog nereikėtų sumenkinti N.Portman nuopelnų. Už fiziškai ir morališkai sudėtingą rolę prestižinį JAV Kino meno ir mokslo akademijos apdovanojimą gavusi aktorė sulaukė aštrios žiniasklaidos kritikos, mat paaiškėjo, kad filmuojantis jai padėjo dublerės, šokėjos Kimberly Prosa ir Sarah Lane.

„Dabar yra daugybė straipsnių, kuriuose kalbama apie jos šokių dublerę (Amerikos baleto teatro šokėją S.Lane, – red. past.). Paskaičius atrodo, tarsi Sarah būtų atlikusi beveik visą darbą. Iš tiesų ji atliko tik kojų judesius, fuetė sukinius ir vieną šuolį studijoje“, – „Los Angeles Times“ sakė B.Millepiedas.

Jis pats buvo ne tik psichologinio trilerio choreografas, bet ir pasirodė juostoje kaip vienas baleto šokėjų. „Natalie judesiai nuostabiai kokybiški. Tai buvo taip įtikima, tikroviška, tiesiog fantastiška“, – sužadėtinę gyrė profesionalas.

Prieš filmui pasirodant, spaudoje nuolat buvo akcentuojama, kad N.Portman vaidmeniui ruošėsi metus, kad galėtų įkūnyti profesionalią baleriną. Treniruotis jai tekdavo po 5 valandas per dieną. „Ji tikrai įdėjo daug darbo“, – pasigirdus gandams „Huffington Post“ sakė viena dublerių K.Prosa.

Kalbant nuoširdžiai, 85 procentus filmo padarė Natalie.Gelbėjo kameros

Nors aktorės atsidavimas filmui ir B.Millepiedo choreografija abejingų nepaliko, visgi po žinios apie dublerių dalyvavimą daugeliui kilo klausimas – kaip buvo filmuojami ilgi, nepertraukiami N.Portman herojės pasirodymai.

„Stengėmės, kad kompozicijos būtų sklandžios ir nelabai sudėtingos. Mėginome išgauti daugiau judesio daugiau judėdami su kameromis. Jei būtume išlaikę griežtesnį, klasikinį stilių, žiūrovo akį apgauti būtų buvę sunkiau“, – aiškino choreografas. Paklaustas, kuris judesys filme jam labiausiai patiko, B.Millepiedas atsakė: „Geriausia, kas buvo filme, tai – Natalie.“

N.Portman ir B.Millepiedas susipažino kurdami „Juodąją gulbę“. Apie savo sužadėtuves jie paskelbė praėjusių metų gruodį, o šią vasarą turėtų susilaukti vaikelio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius