Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Tomas ir Džeris“ švenčia 77-ąjį gimtadienį: įdomiausi faktai apie legendinį filmuką

Legendiniai „Tomas ir Džeris“ švenčia jau 77-ąjį gimtadienį! 1940-ųjų vasario 10-ąją televizijos eteryje pirmą kartą pasirodė animaciniai personažai Tomas ir Džeris – naminis katinas bei peliukas, kurį jis amžinai ir nesėkmingai bando pagauti.
„Tomas ir Džeris“
„Tomas ir Džeris“ / Vida Press nuotr.

Šio kultinio animacinio serialo gimtadienio proga 15min surinko įdomiausius faktus apie „Tomą ir Džerį“.

  • Kai debiutavo TV eteryje, visiems puikiai pažįstami katinas ir peliukas turėjo visai kitokius vardus – iš pradžių Tomas buvo vadinamas Džasperu, o Džeris – Džinksu. Tik vėliau jų vardai buvo pakeisti į tuos, kuriuos žinome šiandien.
  • Tomo ir Džerio vardus šiems personažams sugalvojo animatorius Johnas Carras – filmuką kūrusi studija paskelbė konkursą sugalvoti nuolatinius katės ir peliuko vardus ir Johno variantas pasirodė esantis geriausias. Už tai jis gavo 50 JAV dolerių premiją.
VIDEO: Tom and Jerry - Jerry and Jumbo
Vida Press nuotr./„Tomas ir Džeris“
Vida Press nuotr./„Tomas ir Džeris“
  • „Tomą ir Džerį“ sukūrė Williamas Hanna ir Josephas Barbera – sėkmingiausias visų laikų animatorių duetas. Ir su „Tomu ir Džeriu“ jiedu nesustojo – įkūrė studiją, kuri pasauliui dovanojo „Flinstounus“, „Skūbį Dū“, „Smurfus“ ir kt.
  • Praėjusio amžiaus dešimtajame dešimtmetyje „Tomas ir Džeris“ atsinaujino – pasirodė atskiras serialas, kuriame jiedu buvo vaizduojami dar vaikystėje. Tuo metu šitaip perkurti populiarius serialus buvo madinga – tokias versijas turėjo „Mapetai“ ir kiti garsūs serialai.
Vida Press nuotr./„Tomas ir Džeris“
Vida Press nuotr./„Tomas ir Džeris“
  • Kito kultinio animacinio serialo „Simpsonai“ herojai Niežtukas ir Krapštukas – filmukas filmuke – yra Tomo ir Džerio parodija.
  • 1992-ųjų spalio 1-ąją, kai „Tomui ir Džeriui“ buvo jau 52-eji, pasirodė pirmas ilgametražis jų filmas.
  • 2000-aisiais įtakingasis žurnalas „Time“ „Tomą ir Džerį“ įvardijo kaip vieną iš geriausių visų laikų televizijos serialų.
VIDEO: Tom and Jerry - Just Ducky

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius