Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vaidinti girtą Denzelis Washingtonas mokėsi žiūrėdamas „YouTube“

Neilgai trukus į kino ekranus įsisuksianti juosta „Skrydis“ (orig. „Flight“) tapo ne tik lietuvių kilmės režisieriaus Roberto Zemeckio sugrįžimu į vaidybinį kiną, tačiau ir pirmuoju bendru projektu su aktoriumi Denzeliu Washingtonu. Kino kritikų teigimu, juoduoju auksu kartais vadinamas aktorius šiame filme atliko vieną geriausių savo karjeros vaidmenų.
Denzelis Washingtonas filme „Skrydis“
Denzelis Washingtonas filme „Skrydis“ / „Forum Cinemas“ nuotr.

Filmo „Skrydis“ scenaristas Johnas Gatinsas prisipažino, jog juostos scenarijus gimė sujungus dvi didžiausias jo paties baimes. „Aš paniškai bijau prisigerti ir žūti aviakastrofoje“, – prisipažino J.Gatinsas. Rašydamas scenarijų jis ne tik konsultavosi su lakūnais, tačiau ir peržiūrėjo daugybę aviakastrofų vaizdo įrašų. J. Gatinsas parašė tokį puikų scenarijų, jog aktorius Denzelis Washingtonas filmuotis sutiko vos permetęs akimis juodraštinį jo variantą. „Tai – puikus kūrinys“, – tvirtina aktorius, ir vos tik jo agentas pranešė, kad juostą režisuos pats Robertas Zemeckis, D.Washingtonui tai buvo paskutinis argumentas tapti pagrindiniu aktoriumi.

Filmuodami „Skrydį“ režisierius R.Zemeckis dirbo kartu su profesionaliais pilotais bei aviacinių triukų meistrais, kad filme logiškai susidėliotų visos detalės.

Daugelis aviacijos veteranų filmo kūrėjams dėkojo už idėją nufilmuoti tokį reginį, guosdamiesi, jog aviacija kine negauna pakankamo dėmesio. Tiesa, režisierius R.Zemeckis prisipažino, jog scenoje, kurioje lėktuvas skrenda aukštyn kojomis, neapsieita be kompiuterinės grafikos. Režisierius prasitarė, jog „Skrydyje“ yra 300 kadrų, kurtų kompiuterine grafika. „Tikiuosi, jog nepaisant jų gausos, žiūrovo akis šių vaizdų neatskirs nuo tikrų“, – viltį išreiškė kūrėjas. „Geriausi specialieji efektai yra tie, kurių žiūrovas tiesiog nemato“, – sakė R. Zemeckis.

Duodamas interviu „Hollyscoop“ aktorius D.Washingtonas prisipažino, jog ruošdamasis šiam vaidmeniui interneto svetainėje „YouTube“ nuolat žiūrėjo medžiagą, kurioje užfiksuoti girti žmonės. „Ten tūkstančiai skirtingo apgirtimo laipsnio žmonių ir visi jie savotiškai žavūs“, – sakė aktorius. Jis prisipažino, jog labiausiai įsiminė vaizdelis, kuriame neįtikėtinai girtas vyras bando atidaryti duris. „Jis užtruko ne mažiau kaip pusvalandį“, – juokėsi D. Washingtonas, pridūręs, jog filme stengėsi nevaidinti girto žmogaus. „Stengiausi būti girtu ir vaidinti blaivų“, – paaiškino jis.

Vipas Vaitakeris (akt. Denzel Washington) – nuo alkoholio, narkotikų ir sekso maratonų priklausomas vyras, po ruošiasi skrydžiui. Deja, skrydžio metu sugenda vienas lėktuvo variklis, todėl Vipas perima iniciatyvą į savo rankas ir meistriškai nutupdo lėktuvą, išvengdamas kraupios katastrofos. Regis, po tokio žygio vyras turėtų tapti nacionaliniu herojumi, tačiau toksiloginio testo išvados, vyro kraujyje radusios kokaino ir alkoholio pėdsakų, įkalina jį teisiamųjų suole...

Pavojingas ir komplikuotas skrydis Lietuvos kino žiūrovų laukia jau sausio 25 dieną.

Filmo anonsai:


 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius