Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
04 16

Ar kai kurie automobiliai tikrai galėtų važiuoti tunelio lubomis?

Sportiniai automobiliai su dideliais spoileriais, spliteriais ir difuzoriais gali sukurti daug prispaudžiamosios jėgos, kuri labai praverčia įveikiant greitus posūkius.
„Aston Martin Valkyrie“ ir „GMA T.50“
„Aston Martin Valkyrie“ ir „GMA T.50“

Daugiau naujienų apie eismą ir automobilius – rubrikoje Gazas.lt.

Didžiuliai apversti sparnai spaudžia automobilį prie asfalto, kad tik jam nepritrūktų sukibimo. Kai maksimali prispaudžiamoji jėga viršija jo svorį, sakoma, kad tas automobilis teoriškai galėtų važiuoti tunelio lubomis. Bet ar tai tiesa?

Iš tikrųjų, matematika čia yra gana paprasta. Jei automobilis su visais skysčiais ir vairuotoju sveria, tarkim, 1500 kg, o jo aerodinaminiai elementai sukuria iki 2 tonų prispaudžiamosios jėgos, jis teoriškai galėtų važiuoti tunelio lubomis. Jei jose būtų kokie nors slėgio jutikliai, jie fiksuotų, kad automobilis prie tunelio lubų yra spaudžiamas 500 kg jėga. Ir tai iš tikrųjų yra didžiulis aerodinamikos specialistų pasiekimas. Bet jei tai būtų paprasta, internete būtų daugybė vaizdo įrašų, kuriuose galingi ir pažangūs automobiliai važinėtų lubomis.

Tai kaip yra iš tikrųjų?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius