Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Geriausios „Mazda“ automobilių reklamos, įvertintos „Kanų liūtų“ festivalyje

„Kanų liūtai“ – prestižinis kūrybiškumo festivalis – daug dėmesio skiria ir automobilių reklamoms. Per 70 metų (tiek gyvuoja festivalis) Japonijos automobilių gamintojas „Mazda“ spėjo nustebinti festivalio žiūrovus ne vienu perliuku. Ar dar prisimenate reklamos „Zoom-Zoom“ melodiją, debiutavusią po 2000-ųjų?
„Mazda MX-5 RF“
„Mazda MX-5 RF“ / „Mazda“ nuotr.

Gera automobilio reklama – ne tik gražūs sofistikuoti vaizdai, keliantys emocijas ir sužadinantys fantaziją. Ir ne vien reklaminiai šūkiai. Gera reklama visuomet slepia gerą idėją ir WOW efektą. Ją smagu žiūrėti ir net ne vieną kartą. Kol galiausiai žiūrovas ima pavydėti tam, kuris vairuoja automobilį. „Mazda“ tokių reklamų yra sukūrusi daug. Ir nemaža jų dalis sulaukė įvertinimo „Cannes Lions“ (Kanų liūtų) reklamos festivalyje.

Iš jų atrinkome skirtingos stilistikos ir svorio TOP5. Pasigrožėkite, nes tai – malonumas akims ir ausims.

1. „Mazda“ visad ėjo kartu su menu. Subtiliai, kaip ir dera japonams. Turbūt matėte dailininko Algio Kriščiūno parodą salone Vilniuje. O ši 2016 m. „Mazda“ sedano reklama – puiki kūrybiškumo iliustracija. Rodos, jokių specialiųjų efektų – tik žmonių rankos. Bet kokia minties galia!

VIDEO: Kanų liūtų reklamos: „Mazda“ sedanas, 2016 m.

2. Puiki nuotaika, nuotykių troškimas ir įsimenanti melodija, tarsi sakanti, kad gyvenimas yra gražus. „Zoom-Zoom“ reklamų serija visad kuria puikią nuotaiką, skatina norą keliauti ir, žinoma, vairuoti. „Zoom-Zoom“ vairavimo malonumo asociacijas dar labiau sustiprina „jau ne kartą girdėta“ melodija, kuri gali skambėti net ir dabar, po dvidešimties metų, bet kuriame šauniame vakarėlyje. Todėl siūlome pažiūrėti iš karto dvi nuotaikingas šios serijos reklamas.

VIDEO: Kanų liūtų reklamos: „Mazda“ Zoom-Zoom, 2003 m.
VIDEO: Kanų liūtų reklamos: „Mazda“ Zoom-Zoom

3. Dabar peršokime visai į kitą stilių. Nors reklamos auditorija skandinaviška, ji nufilmuota vesterno dvasia. Neveltui sakoma, kad geras tas filmas, kuriame iki pat galo lieka intriga, o jei dar ir humoras nepamestas į šalį, galima sukurti apdovanojimų vertą reklamą. Pamatykite:

VIDEO: Kanų liūtų reklamos: Mazda - patikimas automobilis, 2001 m.

4. Sakote, ankstesnėse reklamose nebuvo spec. efektų? Ši „Mazda 6“ istorija – tarsi „iškirpta“ iš „Matricos“ ar „Greiti ir įsiutę“. Tik būtinai prisisekite saugos diržus žiūrėdami!

VIDEO: Kanų liūtų reklamos: Mazda 6, 2014 m.

5. O ši „Mazda 3“ reklama tikrai nepaliks abejingų. Vieni kvatos, o kitiems, jautresniems, gal net bus gaila šuniuko. Bet kuriuo atveju, „Mazda“ tokiu būdu parodo, kad žengia koja kojon su technologijomis ir yra gyvas organizmas.

VIDEO: Kanų liūtų reklamos: „Mazda 3“ ir šuo, 2005 m.

Ištikimiausių „Geriausių Kanų liūtų reklamų“ žiūrovų laukia ypatinga staigmena – per 70 festivalio metų parodyti įspūdingiausi reklamos darbai. Vasario 27 d. kino ekranus pasieksiančios „Visų laikų geriausios Kanų liūtų reklamos“ sugrąžins į daugeliui nematytas video reklamos ištakas ir primins jau istorija tapusius darbus. Daugiau informacijos ir bilietai: www.kanuliutai.lt

Praėjusiais metais „Kanų liūtų“ reklamos festivalis minėjo savo 70-ąjį jubiliejų. Oficialus festivalio atstovas Lietuvoje – „15min grupė“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius