-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
02 20 /12:08

A.Lukašenka pyksta dėl lėto aprūpinimo dronais kamikadzėmis: mes jau atsiliekame ir tai reikėjo padaryti vakar

Neteisėtai Baltarusijos prezidentu pasiskelbęs Aliaksandras Lukašenka pareikalavo kompensuoti prarastą laiką, susijusį su bepiločiais orlaiviais. Apie tai jis pranešė vasario 20 d. per susitikimą su nacionalinio saugumo sistemos valstybinių institucijų vadovybe, praneša vietos naujienų agentūra BELTA.
Aliaksandras Lukašenka
Aliaksandras Lukašenka / Shutterstock nuotr.

A.Lukašenka atkreipė dėmesį į tai, kad į karą Ukrainoje reikia žiūrėti kaip į pamoką, nuolat tobulinant artileristų rengimą, šlifuojant kovos su bepiločiais orlaiviais metodus ir modernizuojant elektroninės žvalgybos įrangą.

„Būkite kuo geriau pasirengę neutralizuoti riziką ir grėsmes“, – kalbėjo jis.

„Ir būkime atviri: kalbant apie bepiločius orlaivius, dronus kamikadzes, plataus masto kariuomenės aprūpinimą jais ir dronų operatorių rengimą, mes jau atsiliekame. O tai reikėjo padaryti jau vakar. Todėl būtina pasivyti. Ir ne tik Gynybos ministerija, bet ir Vidaus reikalų ministerija, Valstybės sienos apsaugos komitetas. Saugumo taryba turi perimti šį klausimą į savo rankas ir 2024 m. toliau tikrinti teisėsaugos institucijų personalo mokymo kokybę“, – uždavinį iškėlė jis.

Prasidėjus karui Ukrainoje, ši šalis buvo pulta ir iš Baltarusijos teritorijos – dėl to tiek jai, tiek Rusijai buvo pritaikytos Vakarų valstybių sankcijos.

Lietuviai jau gamina dronus kamikadzes

Lietuvos prezidentui Gitanui Nausėdai sukritikavus krašto apsaugos sistemos požiūrį į dronų pajėgumų vystymą šalyje, Lietuvos gynybos ir saugumo pramonės asociacijos vadovas Vaidas Sabaliauskas sako, kad verslui trūksta bendradarbiavimo su kariuomene, rašo naujienų agentūra BNS.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./NATO ceremonija Rukloje
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./NATO ceremonija Rukloje

Tuo metu Krašto apsaugos ministerijos (KAM) bei Lietuvos kariuomenės atstovai sako, kad bendri projektai sėkmingai vyksta.

Kariuomenės Gynybos štabo Plėtros planavimo valdybos viršininkas pulkininkas Rolandas Greibus sako, kad šiuo metu kariuomenė kartu su Lietuvos gamintojais kuria droną „kamikadzę“.

„Aš noriu priminti, kad dar 2021 metais mes inicijavome vadinamojo skraidančio šaudmens programą, kur būtent kartu su pramone ir labai aktyviai dirbam, vystom ir tikimės, kad šiais metais mes jau gausim prototipus lietuviško skraidančio šaudmens, arba kamikadzėm dar vadinamo – būtent tą prototipą pagamins ir kitais metais, jeigu atitiks mūsų reikalavimus, tai mes jau galėsime įsigyti ir tas lietuviškas naujai sukurtas sistemas“, – LRT radijui pirmadienį sakė R. Greibus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius