-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

AB „Kauno Grūdai“ padidino savo valdomą UAB „East West Agro“ akcijų paketą iki 51 proc.

AB „Kauno Grūdai“ savo turimų 26 proc. UAB „East West Agro“ (EWA) akcijų paketą 2012 m. gruodžio pabaigoje padidino iki 51 proc.
Tautvydas Barštys
Tautvydas Barštys / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Sandoriui sudaryti dar 2012 m. liepą buvo gautas LR konkurencijos tarybos leidimas.

„Praėję metai parodė, kad „Kauno Grūdai“ įgyja vis stipresnį Lietuvos ūkininkų pasitikėjimą, todėl spartesnis ėjimas į žemės ūkio technikos rinką sudarys sąlygas dar glaudesniam bendradarbiavimui.

Tapę strateginiu EWA partneriu naujoje rinkoje įgausime pagreitį bei išlaikysime konkurencingumą. Išsikovoti tvirtas pozicijas Lietuvoje bei užsienyje padės ir „Kauno Grūdų“ verslų integracija, ilgametė patirtis žemės ūkio sektoriuje“, – sakė AB „Kauno Grūdai“ valdybos pirmininkas Tautvydas Barštys.

Kaip teigia T. Barštys, praėjusių metų UAB „East West Agro“ veiklos rezultatai kalba patys už save. Sąjunga su AB „Kauno Grūdai“ šiai įmonei buvo naudinga: susiformavęs finansinis stabilumas padėjo išauginti apyvartą, paspartinti plėtrą, formuoti dar patikimesnės įmonės įvaizdį ir gausinti klientų ratą.

UAB „East West Agro“ direktorius Gediminas Kvietkauskas pasakojo, kad įmonės 51 proc. akcijų pardavimas buvo numatytas nuo bendradarbiavimo su AB „Kauno Grūdais“ pradžios, o sutarties pasirašymo faktas prieš šv. Kalėdas tapo savotišku sandorio vainikavimu.

„Šiuo metu EWA demonstruoja greitą ir inertišką augimą – per 2012 m. bendrovės apyvarta išaugo 145 proc., darbuotojų skaičius 50 proc. Partnerystė su „Kauno Grūdais“ padės ir toliau išlaikyti tokius tempus, mat EWA turi ambicingų ateities planų – tapti viena iš pirmaujančių žemės ūkio technikos ir įrengimų prekybos kompanijų Lietuvoje bei Pabaltijyje. Didžiuojamės įspūdingais įmonės rezultatais ir raidos tempais, kurie skatina toliau judėti pirmyn“, – kalbėjo G. Kvietkauskas.

UAB „East West Agro“ pelną numatyta ir toliau investuoti į bendrovės plėtrą, tobulinant prekybinę platformą, plečiant parduodamos žemės ūkio technikos spektrą bei keliant darbuotojų kompetencijas.

Žemės ūkio technika, grūdų džiovinimo ir sandėliavimo įranga prekiaujančios UAB „East West Agro“ pirmąjį 26 proc. akcijų paketą AB „Kauno Grūdai“ buvo įsigijusi 2012 m. birželį.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius