-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Apple“ susiurbė 91 proc. viso mobiliųjų rinkos pelno

91 proc. Tiek viso pasaulinės mobiliųjų telefonų rinkos pelno atitenka išmaniųjų telefonų gamintojai „Apple“, nors pastaroji užima vos 17,2 proc. rinkos. Už žymiųjų „iPhone“ gamintojos pagal gaunamą pelną iš prekybos mobiliaisiais telefonais rikiuojasi Pietų Korėjos koncernas „Samsung“, rašo naujienų svetainė fortune.com.
4 colių įstrižainės „iPhone SE“
4 colių įstrižainės „iPhone SE“ / Scanpix/AFP

„Samsung“ užima 23,9 proc. mobiliųjų telefonų rinkos, bet praėjusiais metais atsiriekė tik 14 proc. pelno. Sudėjus „Apple“ ir „Samsung“ gauto pelno dalį išeina 105 proc., tačiau toks rodiklis susidaro dėl to, kad dauguma šių bendrovių konkurentų patyrė nemažus nuostolius.

Tokius įspūdingus mobiliųjų rinkos rezultatus neseniai paskelbė finansinių paslaugų bendrovės „Canaccord Genuity“ analitikas Michaelas Walkley'us, kuris situaciją išmaniųjų telefonų pardavimuose visame pasaulyje stebi jau kelerius metus.

Tiesa, analitiko duomenys gali būti ne visiškai tikslūs, kadangi jis rėmėsi tik oficialiai skelbiamais mobiliųjų telefonų gamintojų duomenimis.

Savo ruožtu, pavyzdžiui, Kinijos mobiliųjų telefonų gamintojai nėra įpareigoti atskleisti uždirbto pelno, todėl to ir nedaro.

Pasak M.Walkley'us, nulinį pelną 2015 m. gavo „BlackBerry“, „LG“ ir „TCL“ mobiliųjų telefonų gamintojai.

Savo ruožtu „Microsoft“ patyrė tris procentus siekiantį nuostolį, o „HTC“, „Lenovo“ ir „Sony“ nuostolių dydis 2015 m. buvo vienas procentas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius