Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Apribota kredito unijos „Amber“ veikla

Dėl inspektavimo metu nustatytų pažeidimų apribota kredito unijos „Amber“ veikla, paskirtas laikinasis administratorius, pranešė Lietuvos bankas.
Eurai
Eurai / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Lietuvos banko valdyba, įvertinusi inspektavimo metu išaiškintus pažeidimus kredito unijoje „Amber“, apribojo šios kredito įstaigos veiklą ir skyrė laikinąjį administratorių – bendrovę UAB „Insolvensa“. Veiklos apribojimo metu iki 2016 m. rugsėjo 30 d. kredito unija „Amber“ negalės teikti finansinių paslaugų ir vykdyti kitos veiklos.

Kredito unijų įstatyme numatyta poveikio priemonė pritaikyta įvertinus Lietuvos banko atlikto kredito unijos „Amber“ tikslinio inspektavimo metu nustatytus teisės aktų pažeidimus ir veiklos trūkumus dėl kasos tvarkymo, grynųjų pinigų operacijų ir kt. Inspektavimo metu užfiksuota, kad kredito unijoje „Amber“ buvo vykdomos abejotinos finansinės operacijos. Bendrą jų sumą pripažinus nuostoliais ir neradus atitinkamos vertės turto, kredito unija taptų nemoki.

Lietuvos banko valdyba įpareigojo laikinąjį administratorių iki 2016 m. rugpjūčio 8 d. pateikti išvadas dėl kredito unijos „Amber“ finansinės būklės ir pasiūlymus, kuriuos įvertinus bus sprendžiama dėl šios kredito įstaigos veiklos perspektyvų.

Lietuvoje šiuo metu veikia 74 licenciją turinčios kredito unijos. Visų kredito unijų veikloje dalyvauja apie 160 tūkst. narių. Kredito unijose laikomi indėliai iki 100 tūkst. eurų kaip ir indėliai bankuose yra apdrausti indėlių ir investicijų draudimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius