-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Arvydas Avulis: jeigu 1000 Lt algos mažai, eikite į statybas ir gaukite 4000 Lt

Statybų bendrovės „Hanner“ vadovas Arvydas Avulis stebisi lietuviais, kurie verkia dėl mažų atlyginimų, bet vis tiek laikosi įsikibę minimalios algos – 1000 litų, o neina dirbti į statybas, kur uždirbtų tris ar keturis kartus daugiau.
Arvydas Avulis
Arvydas Avulis / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Estijoje ir Lietuvoje dirbančios bendrovės „Hanner“ vadovas A.Avulis sako, kad ne visada lietuviai renkasi didesnį atlyginimą.

„Hanner“ vadovas Žinių radijo laidoje „Atviras pokalbis“ papasakojo, kuo skiriasi estų ir lietuvių mentalitetas. Anot Avulio, lietuviai skundžiasi, verkšlena ir galvoja, kad nuo to gyvenimas pagerės, o estai, nors galvoja ilgiau, yra lėtesni, bet padaro teisingus sprendimus ir išnaudoja visas galimybes. 

„Pavyzdžiui, šiandien statybos sektoriuje yra daugiau galimybių, galima ateiti ir uždirbti daugiau nei minimalų atlyginimą. Tai kodėl jūs kenčiate ir neateinate į statybas, kur uždirbsite daugiau? – laidoje klausė „Haner“ vadovas. – Jeigu manęs netenkina 1000 Lt alga, einu į statybas ir gaunu 3 000-4000 Lt, mažesnio atlyginimo statybose  nežinau. Aš netgi kviečiau – siūliau 5000 Lt atlyginimą, bet atėjo vienas kitas ir sakė „pagalvosiu“. Todėl priimkim sprendimą ir neverkšlenkim“, – ragino A.Avulis.

Verslininko teigimu, Lietuva daug praranda ir užsienio investicijų srityje. Anot jo, Lietuvoje užsienio investicijos, tenkančios vienam gyventojui, yra tris kartus mažesnės nei Estijoje.

„Kuo daugiau ateina investicijų, tuo daugiau mes turime technologinės pažangos, tuo daugiau sukuriame darbo vietų, o tuomet didėja konkurencija. Estai labiau pritraukia investicijas todėl, kad naudoja visai kitą pelno mokesčio apmokestinimo bazę“, – sakė A.Avulis.

Užsienio įmonės šiemet jau 2 milijardus litų išsivežė iš Lietuvos. Tuo tarpu estai ragina verslininkus dėti atgal uždirbtą pelną ir tuomet nereikės mokėti pelno mokesčio.

„Hanner“ vadovas teigia, kad Lietuvoje per metus verslo sektorius uždirba 8–10 milijardų litų.

„Jei mes paskatintume tuos pinigus įdėti atgal į ekonomiką, tai padarytume didžiulį proveržį. Šių metų statistika tokia – užsienio įmonės jau 2 milijardus litų išsivežė iš Lietuvos. Tuo tarpu estai ragina verslininkus dėti atgal uždirbtą pelną ir tuomet nereikės mokėti pelno mokesčio.

Tačiau,  jei estas – kokios nors bendrovės vadovas –  nori pasiimti tuos pinigus sau ir nusipirkti jachtą, vilą Šveicarijoje ar Prancūzijoje, tuomet jam reikia mokėti didesnį pelno mokestį nei Lietuvoje.

Viskas sudėliota logiškai ir teisingai. Jei nori sau pasiimti pinigus – susimokėk, bet jei tu nori atgal dėti į ekonomiką, kurti darbo vietas, mes sukuriame tau palankiausias sąlygas“, – Estijos logiką aiškino A.Avulis.

http://www.ziniuradijas.lt/naujiena/2013/10/23/a-avulis-jeigu-manes-netenkina-1000-lt-alga-einu-i-statybas-ir-gaunu-4000-lt/24951

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius