-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 12 16

Visa tiesa apie „Borjomi“: rusiškas kvapas ir grįžimas į lietuviškas parduotuves

Rusijai užpuolus Ukrainą, populiarusis kartvelų mineralinis vanduo „Borjomi“ per kelias savaites dingo iš lietuviškų parduotuvių lentynų dėl rusų oligarchų vaidmens versle. Vėliau į dalį prekybos tinklų vanduo sugrįžo, motyvuojant savininkų pokyčiais, tačiau didieji prekybininkai iki šiol jo nepriima. Dalis pirkėjų suglumę – ar pirkdami „Borjomi“ jie remia agresorius, ar ne? Tai aiškinosi 15min.
Borjomi
Lietuvoje vėl galima įsigyti „Borjomi“ mineralinio vandens

Šiuo metu „Borjomi“ mineralinio vandens galima įsigyti kai kuriose parduotuvėse, tokiose kaip „Promo Cash & Carry“, „Aibė“, jo galima užsisakyti per „Wolt“. Kodėl? Nes tai teisėta, dalį įmonės akcijų perėmus Sakartvelo vyriausybei.

Didieji prekybos tinklai „Maxima“, „Rimi“, „Lidl“, „Iki“ šios prekės į lentynas nekrauna, argumentuodami tuo, kad Rusijos oligarchų įtaka yra išlikusi.

15min pateikia analizę, kuri gali būti aktuali tiek prekybininkams, tiek pirkėjams: kokią įtaką „Borjomi“ versle turi Kremliumi susiję oligarchai? Koks Lietuvos institucijų požiūris į „Borjomi“ prekybą? Ką apie tai mano nepriklausomi ekspertai?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius