Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Buitinės technikos prekeiviai nuslėpė 5 mln. Lt mokesčių

Buitine technika prekiavusi sukčių grupė nuslėpė milijonus litų mokesčių. Dalį jų pareigūnai rado moteriškuose apatiniuose.
Buitinė technika
Buitinė technika / 123rf nuotr.

2011–2013 m. veikusi sukčiautojų grupė stambiu mastu vykdė prekybą buitine technika, o nusikaltimams vykdyti ir pridengti buvo įsteigusi ir naudojo 27 Lietuvoje ir 9 užsienyje registruotas įmones, rašoma Vidaus reikalų ministerijos pranešime spaudai.

Organizuotos grupės valdomos įmonės buvo naudojamos neteisėtai veiklai ne tik Lietuvoje, bet ir Latvijoje bei Lenkijoje. 

Spalio 16–18 dienomis buvo įvykdyta visų organizuotos grupės narių sulaikymo operacija, kurios metu atlikta daugiau kaip 40 kratų įtariamųjų namuose ir nusikalstamai veiklai vykdyti naudojamose patalpose. 

Atlikdami kratas tyrėjai aptiko bunkerį, kuriame buvo slėpta daugiau kaip 0,5 mln. Lt grynųjų pinigų, kaip manoma, įsigytų iš nusikalstamos veiklos. Taip pat buvo rasta įmonių bei asmenų parašų antspaudų, lengvatinio apmokestinimo (ofšorinių) kompanijų dokumentų, prisijungimo prie banko sąskaitų generatorių ir kitų dokumentų bei daiktų, reikalingų nusikalstamai veiklai vykdyti. 
    
Operacijos metu sulaikytas 21 organizuotos grupės narys. Visiems grupės nariams pareikšti įtarimai pagal Baudžiamąjį kodeksą sukčiavimo stambiu mastu, neteisėtos juridinių asmenų veiklos, neteisingų duomenų apie pajamas, pelną pateikimo, dėl dokumentų klastojimo ir panaudojimo, dėl apgaulingo buhalterinės apskaitos tvarkymo. Šio nusikaltimo organizatoriams Vilniaus m. apylinkės teismas paskyrė kardomąsias priemones – suėmimus. Galimam civiliniam ieškiniui užtikrinti visam įtariamųjų turtui apribota teisė į nuosavybę už daugiau kaip 2 milijonus litų.

Šią savaitę FNTT tyrėjai ir Vilniaus apygardos prokuratūra tęsė tyrimą dėl nusikalstamos organizuotos grupės veiklos ir pradėjo tyrimą dėl „pinigų plovimo“. Spalio 29 d. tyrėjams atlikus kratas įtariamųjų gyvenamosiose patalpose buvo rasta beveik 100 000 litų grynųjų pinigų suma. Kaip praneša naujienų agentūra BNS, kone sumos aptikta moteriškuose apatiniuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius