Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Daug garsenybių „įdarbinęs“ J.Pikelis kaltina „Gerą dovaną“ dėl idėjos vagystės

Rugpjūčio pabaigoje verslininkas Justas Pikelis gyrėsi savo įmone, kurioje, kaip tuomet minėjo jis, dirbo daug pramogų pasaulio atstovų – nuo Juozo Statkevičiaus, SEL iki visos „Žalgirio“ futbolo komandos. Dabar J.Pikelis mina teismų slenksčius, kaltindamas įmonę „Gera dovana“ pasisavinus jo idėją.
Justas Pikelis
Justas Pikelis / Justo Pikelio nuotr.

Rugpjūtį J.Pikelis žiniasklaidai prisistatinėjo kaip DJ Justin Beat, renginių organizatorius, „Glory Bar by Stikliai“ vadovas, startuolis – internetinės parduotuvės stebink.lt įkūrėjas.

„Tai yra internetinė parduotuvė, kurioje galima, bet kokia proga, giminaičiui ar draugui, padovanoti suasmenintą įžymaus žmogaus video pasveikinimą. Šiuo metu stebink.lt darbuotojai yra: Egidijus Dragūnas, Donatas Montvydas, Vaidas Baumila, FC Žalgirio komanda, Juozas Statkevičius, Oksana Pikul, Donatas Baumila, Mantas Petruškevičius, Erica Jennings ir Jurgis Didžiulis, Radistai, Linas Adomaitis, Pinup Girls, Sasha Song“, – tuomet pasakojo J.Pikelis.

Dabar save verslininku vadinantis vyras dėl stebink.lt idėjos jau „pešasi“ teisme – J.Pikelis kaltina bendrovę „Gera dovana“ jo idėjos pasisavinimu.

Pavogė idėją?

„Gera dovana“, pasakojo 25 metų J.Pikelis, kreipėsi į jį, norėdama įsigyti projektą.

Verslininko teigimu, derybos truko penkis mėnesius, per juos vyko susitikimai, buvo apsikeista apie 180 elektroninių laiškų bei daugybe skambučių.

„Per derybas, mano galva, perdaviau ne vieną verslo veikimo principą ir konfidencialią informaciją“, – skundėsi jis.

„Gera dovana“ esą netikėtai nutraukė derybas, ir netrukus pati rinkai pasiūlė panašų produktą.

„Supratau, kad jiems perdaviau beveik visas savo idėjos žinias, o jų galimybės vystyti projektą – nepalyginamai didesnės nei mano. Susisiekiau su jais dėl situacijos paaiškinimo, tačiau jie neįžvelgė savo kaltės, todėl kreipiausi į teismą dėl nesąžiningų derybų ir konfidencialios informacijos, kuria buvo įgautas konkurencinis pranašumas, panaudojimo“, – aiškino J.Pikelis.

Bendrovė „Gera dovana“ neslepia, kad derėjosi su J.Pikeliu dėl jo verslo įsigijimo, tačiau jo produktą pavadino „kate maiše“.

Idėjos nepalaikė nauja

Pasak bendrovės „Gera dovana“ vadovo Ernesto Vasiliausko, iš derybų įmonė pasitraukė supratusi, kad derybos  „virto savotišku bandymu mums brangiai parduoti katę maiše.“

Deja, tai, kas išoriškai atrodė patrauklus projektas, pradėjus domėtis, pasirodė tik kaip žodiniais susitarimais su draugais ir pažįstamais paremta interneto svetainė, – sakė „Gera dovana“ vadovas.

„Idėją plėsti verslą šia kryptimi turėjome ir anksčiau, tačiau nusprendėme nekurti savo produkto, o investuoti į šį startuolį. Deja, tai, kas išoriškai atrodė patrauklus projektas, pradėjus domėtis, pasirodė tik kaip žodiniais susitarimais su draugais ir pažįstamais paremta interneto svetainė“, – sprendimą neinvestuoti į stebink.lt projektą komentavo „Geros dovanos“ vadovas.

Jis pabrėžė, kad idėjos nauja nelaiko, ir derėjosi ne dėl idėjos, o dėl veikiančios platformos pirkimo.

„Internetinė platforma buvo, sutarčių, ką ne iš karto atskleidė p. Pikelis – deja, nė vienos. Investavimas į tokį produktą būtų ne kas kita, kaip katės maiše pirkimas“, – teigė E.Vasiliauskas.

Pasak jo, vietoje prašomų sutarčių į ketinimų protokolą p. Pikelis norėjo įtraukti tokius keistus punktus, kaip jo asmeninis viešinimas žiniasklaidoje po sandorio užbaigimo.

„O pokalbiai galutinai nutrūko, kai pats p. Pikelis mums atsiuntė laišką, reikalaudamas ir be minėtų trūkstamų sutarčių pasirašyti ketinimų protokolą, kitu atveju, pasak jo, jis pradės derybas su kitais potencialiais pirkėjais. Mes, žinoma, raštiškai patvirtinome, kad dėl negautos informacijos jokių derybų su p. Pikeliu vesti neketiname“, – aiškino „Gera dovana“ vadovas. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius