-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dažniau ir daugiau internete naršantys lietuviai išpūtė „Tele2“ pajamas

Lietuvoje vis augantis 4G interneto populiarumas smarkiai pagerino mobiliojo ryšio įmonės „Tele2“ finansinius rezultatus. Įmonės pirmojo šių metų pusmečio pajamos pasiekė 83,5 mln. eurų ir buvo 8,8 proc. didesnis nei prieš metus. Bendrovės vadovas džiaugiasi, kad sparčiu 4G ryšiu „Tele2“ jau prilygsta savo konkurentams. „Tele2“ taip pat prasitaria apie artimiausiu metu laukiančias naujienas, tiesa, kokias, neprasitaria.
Pristatymo akimirka
Pristatymo akimirka / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Klientus vilioja ir mobiliuoju parašu

„Šitas pusmetis mums buvo labai geras, sustiprinome savo kokybinius parametrus. Ypač smarkiai, iki 159 tūkst., padaugėjo verslo vartotojų skaičius, tai net 13,8 proc. daugiau, o pagal 4G padengimą jau beveik prilygstame „Omnitel​“, – gyrėsi „Tele2“ vadovas Petras Masiulis.

„Augimą lėmė klientų noras naudotis kokybišku mobiliuoju internetu už gerą kainą“, – sakė „Tele2“ generalinis direktorius.

Pagal 4G vartotojų dalį „Tele2“ pirmauja, šiai įmonei tenka net 45,6 proc. vartotojų dalies.

Tiesa, jis pripažino, kad emigracija turi įtakos tiek „Tele2, tiek ir jos konkurentų klientų skaičiui. Jis išlieka stabilus ir neauga – 1,75 mln.

Pagal 4G vartotojų dalį „Tele2“ pirmauja, šiai įmonei tenka net 45,6 proc. vartotojų dalies. Antroje vietoje rikiuojasi „Omnitel“ su 36,3 proc. vartotojų, o paskutinėje – „Bitė“ , turinti 18 proc. vartotojų.

„Be to, pradėjome teikti daug papildomų paslaugų. Pavyzdžiui, mobilusis parašas. Tai nėra paslauga, iš kurios daug uždirbame, bet vartotojui ji naudinga. Vien tik per šį ketvirtį pasirašėme 42 tūkst. sutarčių dėl mobiliojo parašo“, – pažymėjo P.Masiulis ir pridūrė, kad mobilusis parašas palengvina gyvenimą tvarkant daug kasdienių reikalų.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Petras Masiulis
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Petras Masiulis

Maža to, įmonė giriasi esanti vienintelė telekomunikacijų įmonė Lietuvoje, leidžianti turėti mobilųjį parašą ir išankstinio mokėjimo telefonų kortelių turėtojams.

„Kita svarbi paslauga – garantinis telefonų remontas. Vidutinė taisymo trukmė – trys dienos, iš visų pagrindinių gamintojų turime autorizacijas. Kol kas tai moderniausia telefonų taisymo įmonė“, – bendrovės pasiekimus vardijo P.Masiulis.

Naršančiųjų mobiliajame internete – dvigubai daugiau

Antrąjį šių metų ketvirtį „Tele2“ ryšio tinkle smarkiai išaugo naudojimasis mobiliuoju internetu, jis buvo ketvirtadaliu didesnis nei ankstesnį ketvirtį ir pasiekė 4554 TB (terabaitus). Lyginant su tuo pačiu ketvirčiu praėjusiais metais, naudojimasis mobiliuoju internetu „Tele2“ tinkle išaugo dvigubai.

2016 m. antrąjį ketvirtį „Tele2“ pajamos siekė 42 mln. Eur – 3 proc. daugiau nei prieš metus. Operatoriaus EBITDA (pelnas prieš palūkanas, mokesčius, nusidėvėjimą ir amortizaciją) marža buvo 37,9 proc. Tai sudarė 15,8 mln. Eur, 11 proc. daugiau nei prieš metus.

Mobiliojo interneto populiarėjimas lėmė ir didesnį susidomėjimą geresnės kokybės išmaniaisiais telefonais. Antrąjį šių metų ketvirtį 4G ryšį palaikančių telefonų dalis „Tele2“ viršijo įprastų išmaniųjų dalį.

Šiandien 4G telefonai sudaro daugiau nei pusę, 53 proc. visų „Tele2“ klientų naudojamų išmaniųjų telefonų.

Praneš gerąsias naujienas

P.Masiulis taip pat tikina, kad artimiausiu metu bendrovė pateiks įvairių gerų naujienų klientams, tačiau jų nedetalizuoja.

Paklaustas, ar bus reaguojama į konkurentų „Bitės“ bei „Omnitel“ sprendimus savo klientams siūlyti patrauklias naršymo mobiliajame internete sąlygas, P.Masiulis tikino, jog „Tele2“ siūlomos mobiliojo interneto Europoje kainos ir taip yra žemesnės.

„Pripažinkime, Suomija ir kitos Šiaurės šalys tikrai nėra ta kryptis, kur vasarą atostogauti plūsta daugybė lietuvių“, – komentuodamas „Omnitel“ sprendimą, leidusį klientams naršyti telefone ir skambinti Baltijos ir Šiaurės šalyse tokiomis pat sąlygomis kaip ir Lietuvoje, tikino „Tele2“ viešųjų ryšių vadovas Andrius Baranauskas.​

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius